Cinsel içerikli video beğenen Ahmet Hakan Diyanet'in açıklamasını savundu | Diyanet ''Fiyatları tayin eden Allah'tır'' demişti

Cinsel içerikli video beğenen Ahmet Hakan Diyanet'in açıklamasını savundu | Diyanet ''Fiyatları tayin eden Allah'tır'' demişti
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan 'Fiyatları tayin eden Allah’tır saptırması' isimli bugünkü yazısında diyanetin günlerdir tepki yağan açıklamasını savundu. İşte ayrıntılar...

Twitter hesabından cinse içerikli video beğendiği ortaya çıkan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, hesabını kısıtlamış topu ''twitter uygulaması''na atmıştı.

Sessizliğe bürünen Hakan''ın Diyanet''in dün ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’ fetvasını eleştirenleri, "Bu konuda yazan, konuşan, yorum yapan herkesi dikkatli olmaya davet ediyoruz" sözleriyle hedef almasının ardından bugünkü yazısı dikkat çekti.

Hakan, Diyanet''in “Ticarette kâr haddi var mıdır?” şeklindeki bir soruya yanıt verirken “Şüphe yok ki, fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah’tır. Ben sizden herhangi birinin malına ve canına yapmış olduğum bir haksızlık sebebiyle o kimsenin hakkını benden ister olduğu halde, Rabbime kavuşmak istemem" hadisini kullanmasını köşesine taşıdı. 

Ünlü yazar çok sayıda bakanlığı geride bırakan 12 milyar TL’lik bütçesi ve bütçesinden yaptığı hoyrat harcamalara karşın vatandaşa, “Az ile yetinin” öğüdünde bulunan Diyanet''i savundu.

Ahmet Hakan yazısında Cumhuriyet gazetesini hedef alarak; konunun çarpıtıldığını söyledi ve zaten fetvanın "tek cümlesi"nde geçen ifadenin çıkarılıp manşet yapıldığını iddia etti.

TEPKİ GÖSTERENLERE "DANGALAK" DEDİ

Hakan''ın iki gündür birçok yazar, gazeteci ve vatandaşın tepkisinin yağdığı fetvayla ilgili  ''Fiyatları tayin eden Allah’tır, hükümetlerin herhangi bir sorumluluğu yoktur'' sonucunu çıkarmak için ya sıkı bir dangalak olmak lazım ya da gözü dönmüş bir art niyetli olmak lazım" ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

Diyanet''in bu fetvayı vererek hükümetin sorumluluğunu ortadan kaldırmaya çalışsaydı bu durumun ''ihanet'' olacağını belirten Hakan o zaman ''Diyanet kapatılsın''  diye haykırılması gerektiğini yazdı.

Hakan yazısının sonuna şu notu düştü.

"Diyanet ''Bu hadisi alıntılıyoruz ama hadiste geçen ifadeyi şöyle anlamak lazım'' falan diye bir not düşmeliydi"

Ahmet Hakan''ın yazısını okuyanlar ''Cinsel içerikli video beğenen Ahmet Hakan Diyanet''in açıklamasını savundu'' demekten kendini alamadı.

İlgili Haberler