Çırağını dövüp kameraya çektirmişti. Yeniçağ, cezasız mı kaldı? diye sordu. Başsavcılık harekete geçti

Çırağını dövüp kameraya çektirmişti. Yeniçağ, cezasız mı kaldı? diye sordu. Başsavcılık harekete geçti
İstanbul Kağıthane'de çırağını döverek kameraya çektiren iş yeri sahibi gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. yenicaggazetesi.com.tr'nin skandalı "Rezilliğin daniskası cezasız mı kaldı" başlığı ile görmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, karara itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Kasım'da 15 yaşındaki E.Y'nin darbedilmesine ilişkin tutuklama istemiyle sevk ettiği şüpheliler iş yeri sahibi Yücel B. ile görüntüleri çeken Samet K'nın adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasına karar veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi sundu. 

Dilekçede, şüphelilerin henüz 16 yaşını doldurmamış olan, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi darbedip bunu kameraya aldıkları hatırlatıldı.

Kamera kaydının tetkikinde mağdura daha önce yapılmış olan fiziksel şiddetin teyit maksatlı mağdura sorulduğu ve mağdurun da ısrarla söz konusu yara berelerin Yücel B. tarafından gerçekleştirildiğini belirttiğine vurgu yapılan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Diğer şüpheli Bayram Samet K'nın ise videoyu çekerken, 'Evet Yücel abi, devam et Yücel abi, bu böyle bitmez Yücel abi' diyerek mağduru darp etmesi yönünde söylemde bulunduğu, tüm bu hususlar birlikte gözetildiğinde şüphelilerin video kaydı ve görüntü izleme tutanağıyla da sabit olduğu üzere beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan mağduru darp ederek üzerlerine atılı suçu (kasten yaralama) işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeni olduğu anlaşılmıştır."

İtiraz dilekçesinde, şüphelilerin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasaya yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak ilgili adli kontrolle serbet bırakma kararının kaldırılması ve şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesi talep edildi.

 

İlgili Haberler