‘Çivi bile çakılmayacak’ dedikleri doğa harikası Salda Gölü’nün son hali

‘Çivi bile çakılmayacak’ dedikleri doğa harikası Salda Gölü’nün son hali
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacak" açıklaması yaptığı Salda Gölü'nde kıyıya yakın bölgeye ahşap üniteler yerleştirildi.

Burdur'daki beyaz kumsalı ve suyunun turkuaz rengiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, Çevre ve Tabiat Kurulu'nun tavsiye kararı doğrultusunda Salda Gölü’ndeki kıyıya ahşap üniteler yapıldı.

Çevre Şehir Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde “Çivi dahi çakılmayacak” sözlerinin ardından yapılan bu çalışmalara tepkilere neden oldu.

epsg-avxuaamrfm.jpgepsg-azxmaaqatz.jpg

Söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Ata Kızı isimli bir kullanıcı gönderisine, “Çivi dahi çakılmayacak dedikleri doğa harikası Salda Gölü’nün son hali… 19 yıldır doğa ranta teslim edildi!” notunu düştü.

salda.jpgepsg-a6wmaexvpj.jpg

BAKANLIK 'ÇİVİ ÇAKILMAYACAK' DEMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Eylül ayında yapılan açıklamada, bazı basın organlarında Salda Gölü çevresinde bungalov evler, betonarme, asansörlü ve klimalı yapıların inşa edileceğine dair haberler üzerine şöyle denilmişti:

"Defalarca ifade edildiği üzere, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Projesi içinde herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacaktır. Beyaz kumların olduğu alana ayakkabıyla girilmesine ve bu doğal alana hiçbir şekilde en ufak çöpün dahi atılmasına izin verilmeyecektir."

epsg-bnxmai1dbq.jpg