Cizre ve Sur'da 6 terörist öldürüldü

Cizre ve Sur'da 6 terörist öldürüldü
Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlarda, 6 terör örgütü mensubu daha öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 2 bölücü terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 207'ye çıktı.

6 EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Operasyonda 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 6 kaleşnikof şarjörü ve 30 kaleşnikof fişeği ile birer tabanca, tabanca şarjörü ve telsiz ele geçirildi, 6 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 199 oldu. Cizre'de icra edilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde ise dört terörist yakalandı. Yapılan aramalarda daha önce etkisiz hale getirilen 13 terörist cesedi bulundu. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 663'e ulaştı. 3 bin 900 kilogram amonyum nitrat, 123 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, beş kaleşnikof şarjörü, bir el bombası, üç telsiz ve sekiz cep telefonu ele geçirildi.

7 TERÖRİST TESLİM OLDU

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan yedi terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu. Van'ın Erciş ilçesinde "bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan" bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan aramada, bir av tüfeği, iki bilgisayar, muhtelif dijital materyal ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yaptığı iddiasıyla beş kişi yakalandı. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Türkiye’den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu sekiz kişi, Kilis'in Elbeyli ilçesindeki yol emniyet ve kontrol aramasında ise yine aynı terör örgütüne üye olduğu değerlendirilen üç kişi yakalanarak gözaltına alındı.