Cizre'deki saldırıya yayın yasağı!

Cizre'deki saldırıya yayın yasağı!
RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki polis kontrol noktasına bu sabah PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bölgeden yoğun duman yükseldiği görüldü. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı.

Şırnak'ta Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bombalı araç ile saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bölgeden yoğun duman yükseldiği görüldü.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. RTÜK, daha önce de terör saldırı sonrası bu uygulamayı uygulamıştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada "26 Ağustos 2016 tarihinde Cizre'de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 26.08.2016 tarih ve 02795 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

BİRÇOK EV VE İŞYERİNİN CAMI KIRILDI

Saldırının şiddeti ile Nur, Cudi, Konak, Dicle ve birçok ev ve işyerinin camı kırıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2 helikopter ile 12 ambulansın olaya müdahale ettiği belirtildi. Bakanlık, Şırnak'taki sağlık personellerini acil göreve çağırdı.