Cizre’den Çelişkili bilgiler

Cizre’den Çelişkili bilgiler
Devletin kanalı TRT Haber’de Cizre’de 60 teröristin öldürüldüğü bilgisi geldi. Hızlı bir şekilde sosyal medya ve haber sitelerine yayılan olayla ilgili Şırnak Valiliği’nden farklı bir açıklama geldi. Valilik olayda 10 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Yeniçağ / Özel / İstanbul

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR
PKK yandaşlarının yaralılar var diyerek günlerdir dezenformasyon yaptıkları olayla ilgili dün gece TRT Haber’in son dakika olarak verdiği “60 terörist öldürüldü” haberi gündeme bomba gibi düştü. 

Devlet televizyonundan yapılan bu açıklama sonrasında olay sosyal medya ve diğer ortamlarda hızlıca yayıldı. Olay yerinden herhangi bir fotoğraf vb görsel yayınlanmazken, Genelkurmay ve Şırnak Valiliği’nden bugün gelen açıklamalar işin boyutunu değiştirdi.

GENELKURMAY VE VALİLİK: 10 ÖLÜ
Genelkurmay Başkanlığı internet adresinden Şırnak/Cizre’de yapılan operasyonlara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: 

“Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş..”

Valilik’ten yapılan açıklamada ise, “İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

TRT HABERİNİ GERİ ÇEKTİ
Konuyu gündeme getiren TRT Haber ise internet sitesindeki “Cizre’de 60 terörist öldürüldü” haberini geri çekti. Şu anda siteden söz konusu habere ulaşılamıyor.