Clinton başkanlık uçağında

Clinton başkanlık uçağında
ABD Başkanı Barack Obama, seçim kampanyasına ilk kez bizzat destek verdiği Hillary Clinton ile Air Force One uçağıyla seyahat edince ortalık karıştı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton’ın Charlotte kentindeki seçim etkinliğine başkanlık uçağı Air Force One’ı kullanarak gitmesi tartışma yarattı.

Uçağın 200 bin dolar olan saatlik uçuş ücretinin ABD vatandaşlarının vergisiyle karşılanacağı iddi edildi. Normal şartlardaABD Başkanı'nın seyahat masrafları hazineden karşılanıyor. Ancak Obama bu kez tüm bir siyasi parti adayına destek vermek üzere seyahat ettiğinden tartışma başladı.

Clinton tarafından tartışma yaratan seyahatle ilgili hemen bir açıklama yapıldı. Uçağın masrafının kampanya bütçesinden karşılanacağı söylendi.

Cumhuriyetçi Parti başkan aday Donald Trump da konuya dahil oldu. Trump, “Bu siyasi bir etkinlik, seyahatin parasını tüm vatandaşlar ödememeli” dedi.

Tartışmalar üzerine Beyaz Saray'dan açıklama yapılarak, “Başkan'ın siyasi seyahatlerine dair mevcut kural ve düzenlemelere göre davranacağız” denildi.