Clinton:"Kalbim kırık ve bir gecede de düzelmeyecek"

Clinton:"Kalbim kırık ve bir gecede de düzelmeyecek"
Donald Trump karşısında büyük bir hezimet alan Hillary Clinton, seçimlerden sonra ilk kez halkın karşısına geçti. Üzgün olduğu görülen Clinton ilginç açıklamalar yaptı.

Eski Dışişleri Bakanı Clinton, başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Partinin adayı Trump'a kaybetmesinin ardından ilk kez Washington'da düzenlenen "Çocukları Savunma Fonu" etkinliğinde halkın karşısına çıktı.

Üzgün olduğu gözlenen ve duygusal bir konuşma yapan Clinton, "Kabul ediyorum; bu gece buraya gelmek benim için hiç kolay olmadı." ifadesini kullandı. Seçimin ardından bir hafta adeta evine kapanan Clinton, içinde bulunduğu duruma ilişkin, "Son bir hafta birkaç kez, iyi bir kitap alıp köpeklerimle birlikte bir yere kurulmak ve evden hiç çıkmak istemediğim anlar oldu." değerlendirmesinde bulundu. 

Clinton, çocuklarla ilgili etkinlikte siyasi konulara sınırlı şekilde değinerek, seçimleri kazanan Trump'tan hiç bahsetmedi. Trump yönetimine dolaylı olarak gönderme yapan Clinton, "Çocuklarımız, ailelerimiz ve ülkemiz için yapacak çok işimiz var." dedi.

KALBİM BİR GECEDE DÜZELMEZ

Ülkenin seçim atmosferinde birlik ve beraberlik görüntüsünden uzaklaşmış olabileceğini dile getiren Clinton, "Şu anda çok mümkün gözükmese de hala üzerine bir şeyler inşa edebileceğimiz ortak bir zeminimiz var." ifadesiyle taraftarlarına umut dağıttı.

clinton-son-hali.jpg

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde Clinton'ın, pazartesi günü görüştüğü Demokrat bir vekile, "Kimse benden daha üzgün olamaz. Kalpkırıklığı bir gecede düzelmez; bu da düzelmeyecek." dediği iddia edildi. Geçen hafta salı günü yapılan 58. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Trump, Demokrat rakibi Clinton'a önemli bir üstünlük sağlayarak ABD'nin 45. Başkanı seçilmişti.