CNN Türk Bakan'ın yayınını kesti

CNN Türk Bakan'ın yayınını kesti
Ordu'da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yapması beklenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 günlük eylem planı ve millet bahçesi projelerinden bahsedince CNN Türk canlı yayını yarıda kesti.

Ordu'da yaşanan sel felaketinin ardından açıklama yapması beklenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, 100 günlük eylem planı ve millet bahçesi projelerine ilişkin açıklamalar yapması tepkilere neden oldu.

Kurum'un, Ankara'da düzenlediği basın toplantısını canlı yayından veren CNN Türk'te yayını keserken spikerin "Kurum projelere dair açıklama yapıyor tabi gündemimizin birinci sırasında ordudaki sel felaketi var. O konuyla ilgili bir bilgi paylaşımı olduğu takdirde yeniden Bakan'ın açıklamasına döneceğiz" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Kurum şunları söyledi:

"Kanal İstanbul projesi asrın projesi diyebileceğimiz İstanbul'a değer katacak bir projemiz. Kanalın iki ucunda yatay mimari hakim olacak. İstanbul'da yıkılması gereken binalar bu bölgeye revize edilecek. Cumhurbaşkanımız tüm şehirlerimize 'Millet Bahçesi' yapma kararı aldı. Biz de bu doğrultuda 18 ilimizde 33 millet bahçesi yapıyoruz."

Kurum, konuşmasının devamında Ordu'daki sel felaketine de değinirken şu ifadeleri kullandı:

"Ordu’da meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bakanlığımıza ait arkadaşlar ekiplerimiz orada sahada gerekli çalışmaları yapıyorlar. Valimizle bende görüştüm bizzat. Bakanlık olarak üstümüze düşen neyse bu görevlerimizi zarar gören vatandaşlarımızın zarardan en az şekilde etkilenmesi için yerine getireceğiz. Cuma günü bakanlık ve bağlı kuruluşlarımızla orada olup yapılacak ne varsa hızlı bir şekilde yapma gayreti içine gireceğiz."