Canlı yayında korkutan gerçeği açıkladı: Donmuş uyuyan canlılar uyanacak

Canlı yayında korkutan gerçeği açıkladı: Donmuş uyuyan canlılar uyanacak
CNN Türk canlı yayınında konuşan meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, eriyen buzullarla birlikte on binlerce yıldır donuk topraklarda kalan virüs, bakteri ve mikropların dünyaya yayılacağı uyarısında bulundu. Küresel ısınma nedeniyle erimenin hızlandığına dikkat çeken Sürmeli, 2090'da erimesi beklenen buzulların şimdiden erimeye başladığını vurguladı.

CNN Türk’ün meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında buzulların erimesiyle ortaya çıkacak ve insanoğlunun çok yabancı olduğu virüs ve bakterilere dikkat çekti.

Küresel ısınma nedeniyle Sibirya’da buzulların hızla eridiğini ifade eden Sürmeli, eriyen buzullarla birlikte on binlerce yıldır, donuk toprakların altında yatan virüs, bakteri ve mikropların ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.

Sürmelinin açıklamaları şu şekilde:

"Sibirya normalinin 30 derece üzerini gördü. Rusya’nın kuzeyindeki donuk topraklar. 2090 yılında çözünmeye başlaması beklenen bu topraklar şimdiden çözünmeye başladı. 2030-35’lerde iyice çözünmesi bekleniyor.

Donuk toprakların çözünmesi demek ne demek? Duymak istemeyeceğimiz şeyler… On binlerce yıldır o donuk toprakların altında yatan virüslerin, bakterilerin, mikropların ortaya çıkması demek. Bizim dedelerimizin, dedelerinin, dedesinin, dedesinin… 2020’nin Ocak ile Nisan ayı ortalaması bu tablo. Sibirya ve arkasındaki donuk topraklar müthiş bir hızla eriyor. Tabi yalnızca virüs, mikrop, bakteriler oradan açığa çıkmıyor. Karbondioksit çıkıyor, civa çıkıyor ve bu besin zincirine karışıyor bir dolu sıkıntısı var."

İlgili Haberler