CNN’den YPG hakkında skandal sözler

CNN’den YPG hakkında skandal sözler
ABD’li basın kuruluşu CNN’in terör örgütü YPG hakkındaki haberinde skandal ifadeler kullanıldı. Haberde, ABD’nin Suriye’de IŞİD ile mücadelede ‘bir numaralı ortağının’ YPG olduğu belirtildi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

ABD’li basın kuruluşu CNN’de terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG hakkında skandal ifadeler yer aldı. CNN’in ulusal güvenlik muhabiri Ryan Brownie’nin haberinde, terör örgütü YPG için “ABD’nin IŞİD ile mücadelesindeki bir numaralı ortağı” tabiri kullanıldı.

Brownie, terör örgütü YPG’nin öncülüğüne kurulan Suriye Demokratik Güçleri’nin üst düzey isimlerinden Mazlum Kobani ile Suriye’de IŞİD’in son durumu hakkında konuştu. Kobani, ABD’nin Suriye’deki güçlerinin yarısını çektikten sonra terör örgütü IŞİD’in yeniden yükselişe geçtiğini söyledi.

Terörist Mazlum Kobani, ABD’nin kendilerine olan taahhütlerini yerine getirmesi ve IŞİD’e karşı mücadelede yanlarında olması gerektiğini aktardı. Kobani ayrıca ABD’nin taahhütlerine uymamasının hem SDG, hem de ABD için zararlı olacağını sözlerine ekledi.

CNN’in haberinde Suriye Demokratik Güçleri’nde çoğunluğunu YPG’li teröristlerin oluşturduğu 35 bin kişinin bulunduğu belirtildi.

YPG’DE OPERASYON RAHATSIZLIĞI

YPG’li terörist Mazlum Kobani, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı olası bir operasyondan rahatsız olduklarını söyledi. Kobani, Türkiye’nin olası bir operasyonunun IŞİD’e yarayacağını iddia ederek, ABD’nin Türkiye ile anlaşmasını umut ettiklerini söyledi.