Cocu kovuldu mu? Cocu son durumu ne

Cocu kovuldu mu? Cocu son durumu ne
Dün akşam Fenerbahçe Kadıköy'de Ankaragücü'ne 3-1 yenilince Fenerbahçe'nin teknik direktörü Cocu'ya taraftarlar tarafından çok sert tepki geldi. Ardından Cocu hakkında yönetim açıklama yaptı. Cocu kovuldu mu? Fener'in yeni teknik direktörü kim olacak

Fenerbahçe'de Cocu kovuldu mu. Dün akşam Fenerbahçe Yöneti'minde büyük kriz yaşandı. Bunun sebebi ise Fenerbahçe kendi sahasında Ankaragücü'ne 3-1 yenilmesinin nedeni oldu. Taraftarları çıldırtan skorun ardından teknik direktör Cocu'ya çok sert tepkiler geldi. Sarı Lacivertli yönetim Cocu'nun kovulduğunu son dakika bilgisi ile duyurdu. Peki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni teknik direktör koltuğuna kimi oturtacak? Büyük merak konusu oldu. İlk 10 haftada yalnızca 9 puan toplayan Fenerbahçe’de tribün protestoları artmıştı. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig 10. haftasında sahasında Ankaragücü karşısında büyük bir şok yaşadı. Ankaragücü'nün üst üste bulduğu goller sonrasında sarı lacivertli taraftarlar futbolcuları ve teknik direktör Cocu'yu protesto etti. Taraftarlar uzun süre Cocu istifa diye bağırdı. 

YÖNETİMDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI! COCU KOVULDU MU 

Fenerbahçe, teknik direktörü Cocu ile yollarını ayırdı. Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; “Futbol A takımı teknik direktörümüz Phillip Cocu bu akşam itibariyle görevinden alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI ÇILDIRDI

Ankaragücü mağlubiyetinin ardından Fenerbahçe taraftarları Cocu istifa diye tribünleri adeta inletti. Büyük şok yaşayan taraftarlar futbolcuları ve Cocu'yu protesto etti.  Sarı Lacivertli taraftarlar 80. dakikada İsmal Kartal lehine tezahüratta bulunurken, bu süreçte Ersun Yanal lehine de tezahürat başladı. 

fener-002.jpg

PHİLLİP COCU KİMDİR?

Hollandalı eski millî futbolcu Phillip Cocu, 29 Ekim 1970 yılında dünyaya geldi. Daha önce AZ, PSV, FC Barcelona gibi takımlarda oynadı. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol attı. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında bitirdi. Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü ile başlayan Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlendi.

2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğuna getirildi. 2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat’ın yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda’da şampiyon oldu. Philip Cocu önderliğinde PSV, son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başardı.