Çocuk istismarı haberlerine engelleme!

Çocuk istismarı haberlerine engelleme!
Son günlerde basında sıkça yer almaya başlayan ve kamuoyunda oldukça tepki toplayan çocuk istismarı haberlerini engellemek için Emniyet'te görevli ortaya çıktı.

yenicaggazetesi.com.tr / ÖZEL HABER

Özellikle öğrencilere yönelik istasmar suçlarının artması ve bu suçların basında yer alması AKP'nin siyasi imajına zarar verdiği düşüncesiyle basına sansür uygulanmak istediği iddia edildi.

2 Mayıs günü Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantıda, Çocuk Şube Müdürleri'ne yapılan uyarıda, çocuk istismarı konusunda gelen şikayetleri gizlilik içerisinde yürütülmesi yönünde talimat verilerek, özellikle polis-adliye muhabirlerinin bu tür davalardan uzak tutulması gerekdiği vurgulandı.

Toplantıda istismara uğrayan çocukların ruhsal bozuklukları konusunda alınması gereken tedbirler hakkında bir bilgilendirmede yapmak yerine, bu tür haberlerin basında yer almasından dolayı AKP hükümetinin imajının zedelendiği yönündeki endişeler dile getirildi. 

"İstismar Haberlerini çok vermeyin!"

Karaman'daki Ensar Vakfı'nda 45 erkek çocuğunun cinsel istismara uğradığı yönündeki haberlerden sonra "Bir kereden bir şey olmaz" diyerek  Ensar Vakfı'na sahip çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, medyada cinsel istismar ve saldırı haberlerinin sık verilmesinin çocukları ve aileleri rencide ettiğini savunarak basında bu tür haberlere yer verilmemesi gerektiğini dile getirmişti.