Çocuk Vakfı isimli oluşumdan Andımız ile ilgili çirkin sözler!

Çocuk Vakfı isimli oluşumdan Andımız ile ilgili çirkin sözler!
Danıştay’ın Andımız kararı sonrasında bir yerden talimat almışçcasına harekete geçen STK’lara bir yenisi daha eklendi. Çocuk Vakfı isimli sivil toplum kuruluşu Andımız ile ilgili ağır ithamlarda bulundu.

Yeniçağ / İstanbul

Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde ilkokullarda okutulmaya başlayan “Andımız” ile ilgili çirkin açıklamalara her geçen dakika bir yenisi ekleniyor.

Kendilerine “Çocuk Vakfı” ismini veren bir oluşum yayınladığı basın açıklamasıyla Danıştay’ın Andımız kararına tepki gösterdi.

Çocuk Vakfı’ndan Andımız ile ilgili yapılan açıklamada “Hiçbir ideoloji ‘pedagojik’ dayatmayla çocukları tek tipleştirme hakkına sahip olamaz” ifadeleri dikkat çekti.

ANDIMIZ HAKKINDA ÇİRKİN SÖZLER

Çocuk Vakfı’nın hangi gruplar tarafından desteklendiği bilinmezken, yargının vermiş olduğu Andımız kararına ilişkin kullanılan dil dikkat çekti.

İşte Çocuk Vakfı isimli oluşumun “Andımız” açıklaması:

“Hiçbir hukuki düzenleme çocuğun doğuştan var olan haklarından öncelikli değildir. Hiçbir hak hukuk mühendisliğine konu edilemez. Hiçbir ideoloji ‘pedagojik’ dayatmayla çocukları tek tipleştirme hakkına sahip olamaz. Çocuk görüşü alınmadan uygulanan bütün kararlar çocuğun öncelikli yüksek yararına aykırıdır. Çocuk üzerinden politika yapan kurumları ve siyasetçileri çocuk sorunlarını çözmeye ve çocuğa saygı duymaya davet ediyoruz… ÇOCUK VAKFI"

İlgili Haberler