“Çocuklara Türkçe isim veren cehennemlik” demişti! Ham yobaz sözde şeyhe Tarihçi Sinan Meydan'dan çok sert yanıt

“Çocuklara Türkçe isim veren cehennemlik” demişti! Ham yobaz sözde şeyhe Tarihçi Sinan Meydan'dan çok sert yanıt
Hazreti Muhammed'in soyundan geldiğini iddia eden Suriyeli Er-Rıfai ile Kars'ta bir dergahta konuşan Muhammed Bütün’ün skandal sözleri gündeme bomba gibi düştü.

“MİNİK ETEN GİYEN KADINLA EVLENMEYİN”

Kars Rufai Dergahı’nın 9 Aralık 2021 günü sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan sohbette Bütün’ün anlattıklar tepki çekti. Bütün, çocuğun ilim öğrenmesinin babasının sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Baba ilk olarak çocuğun annesini seçerken dikkat edecek. Namaz kılmayan, örtünmeyen, mini etek giyen kadınları tercih eder, çocuk böyle bir anneden doğar ise ahirette o çocuk babasının yakasına yapışacak” dedi.

“ÇOCUKLARA TÜRKÇE İSİM VERMEYİN”

Babaları çocuklarının isim tercihleri konusunda da kendince uyaran Bütün, “Çocuklara Yağmur, Kaya gibi isimler koyuluyor. Bu isimleri olan çocuk cehennemlikse isminden dolayı en son cehennemden çıkarılacak… Çocuğa babası din eğitimini vermeli, veremiyorsa kendini bu işe adamış olan seydalara, alimlere, şeyhlere, kamil mürşidlere evladını ver ki rahat et. Onlar uğraşsınlar sen uğraşma. Sen oraya bırak ondan sonra yat aşağı” diye konuştu.

“ÇOCUĞUNA TİCARET ÖĞRETİRSEN SENİ HUZUREVİNE KOYAR”

Çocuğuna ticaret öğreten babaların sonunun kötü olacağına ileri süren Bütün, seydalar, şeyhler, alimler ve mürşidi kamillerden eğitim almayan çocukların annesini, babasını huzurevine atacağını söyledi.

“HAM YOBAZLA KARŞILAŞIYORUZ”

Bütün’ün sözlerine Tarihçi-Yazar Sinan Meydan’dan tepki geldi. Meydan, “Türkiye''yi şeyhler, dervişler, müritler ülkesi yaptılar sonunda... Her gün bu türden gemi azıya almış ham yobazla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler