Çocukların korona virüse yakalanma olasılığı ne kadar? ABD’li bilim insanları araştırdı. 135 bin çocuk incelendi

Çocukların korona virüse yakalanma olasılığı ne kadar? ABD’li bilim insanları araştırdı. 135 bin çocuk incelendi
Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alınırken pek çok ülkede kısıtlamalar geri döndü. Öte yandan ABD’de yapılan yeni bir araştırmada, çocukların korona virüse yakalanma ve ciddi bir şekilde hastalanma olasılıklarının çok düşük olduğu belirtildi.

NTV’de yer alan habere göre, ABD’de çocukların korona virüse yakalanma ve hastalanma olasılıklarına ilişkin bir araştırma yapıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle vaka sayısı 60 milyona yaklaşırken, kış aylarına girilmesi nedeniyle insanlık ikinci virüs dalgasıyla boğuşuyor. Bu kapsamda pek çok ülkede yeni kısıtlama önlemleri uygulanıyor.

Ancak, şüphesiz ki bunların içinde en çok tartışılanı çocukların ve dünyanın geleceğini belirleyecek olan eğitime ilişkin uygulamalar. Bu kapsamda, ABD’de yapılan yeni bir araştırmada, çocukların korona virüs yakalanma ve ciddi bir şekilde hastalanma olasılıklarının çok düşük olduğu belirtildi. Avustralya’da yapılan farklı bir çalışmada ise, çocukların vücutlarının virüsün çoğalmasını önleyen güçlü bir bağışıklık tepkisi verdiği öne sürüldü.

ÇOCUKLARDA ÖLÜM ORANI YÜZDE 0,15

Bilim insanları, çocukların sadece 5 bin 374’ünün (yüzde 4) Covid-19 için pozitif test edildiğini ve bu çocuklardan yalnızca 99’u yoğun bakımda olmak üzere 359’unun hastanede tedavi edildiğini açıkladı. Bununla birlikte 8 çocuğun (yüzde 0,15) korona virüs nedeniyle öldüğü belirtildi. Hayatını kaybeden 6 çocuğun koronaya yakalanmadan önce ciddi kronik hastalıklara sahip olduğu aktarıldı.

ÖNCEDEN KRONİK HASTALIĞA SAHİP OLAN ÇOCUKLARDA CİDDİ BİR ŞEKİLDE HASTALANMA RİSKİ 6 KAT ARTIYOR

İlerleyen uzun vadeli kronik bir hastalığa sahip olan çocukların ise koronadan sonra ciddi hastalığa yakalanma olasılığının yaklaşık altı kat daha yüksek olduğu görüldü.

ÇOCUKLAR VİRÜSÜN ÇOĞALMASINI ÖNLEYEN GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK TEPKİSİ VERİYOR

Öte yandan Melbourne'daki Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsü'nden (MCRI) yapılan farklı bir çalışmada ise, çocukların vücutlarının virüsün çoğalmasını önleyen güçlü bir bağışıklık tepkisi verdiği öne sürüldü. Yakın zamanda yapılan araştırma, enfekte ebeveynlerle yaşamalarına, hafif semptomlara sahip olmalarına ve antikor oluşturmalarına rağmen çocukların Covid-19 testlerinde negatif çıkabildiğini buldu.