Çok çalışan daha çok emekli maaşı alacak. Emeklilikte her şeyi değiştirecek sistem

Çok çalışan daha çok emekli maaşı alacak. Emeklilikte her şeyi değiştirecek sistem
DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan, partisinin sosyal politikalar eylem planını açıkladı.

Emre Yılmaz / YENİÇAĞ

Babacan, Ankara''da partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sosyal politikalar eylem planını açıkladı. Babacan, "Bir süredir Deva Partisi olarak seçimden sonra kurulacak hükümetin iktidarımızın ilk 90 gününde yapılacakları eylem planı adı altında açıklıyoruz. Türkiye''de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Henüz seçim tarihi belli değilken seçimlerden çok önce her alanda ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı ve nasıl bir süre içerisinde yapacağımızı bütün açıklığı ile ortaya koyuyoruz. İlk eylem planımızı bilindiği üzere tarım politikaları üzerine hazırladık. 17 Ağustos Depremi''nin yıl dönümünde afet yönetimi ile ilgili eylem planımızı açıkladık. Afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hazırlıklarımızı kapsamlı bir biçimde kamuoyu ile paylaştık" diye konuştu.

BU YÖNETİM YOKSULLUĞU ARTTIRDI

Şuanda Türkiye''de hakim olan kötü yönetimin ülkede yoksulluğu hızla yaygınlaştırdığını kaydeden Babacan, şunları söyledi:

"Ülkemizin en temel sorunlarının başında işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı geliyor. Toplumumuzun en zengin yüzde 5''lik kesimi ile en yoksul yüzde 5''lik kesimi arasındaki gelir farkı tam 26 kata çıkmış durumda. Ülkemiz sadece yoksullaşmıyor gelir dağılımı arasındaki fark da açılıyor. Markete, pazara gitmek artık insanlarımızı ürkütüyor. Türkiye''nin dört bir yanından yoksulluk intiharları haberlerini alıyoruz. RTÜK bunlara yayın yasağı getirdiği için vatandaşlarımız çok fazla bu haberleri takip edemiyor. Biz her il ilçede yoksulluk intiharları haberleri ile karşılaşıyoruz. İnsanımız sadece yoksullaşmıyor. Kendisine benim alanım ekonomi diyenlerin hataları neticesinde yarınlara dair umutlarını da yitiriyor. Vatandaşlarımız sadece bugğnden değil yarından da umudunu yitirmiş durumda."

VATANDAŞ GELECEK İÇİN KARAMSAR

Babacan, "Emekli, memur, esnaf, çiftçi, işçi, işsiz, öğrenci ve dar gelirli vatandaşlarımız gelecek için karamsarlığa kapılmış durumda. Bir yandan lüks otomobil satışlarının rekor kırdığı ülkemizde diğer yandan emeği ile çalışanlar için ikinci el araç almak dahi hayal haline geldi. Ülkeyi yönetenler lüksün, şatafatın içerisinde yaşarken emeği ile geçinmeye çalışanlar için aylık kirasını ödemek dahi büyük bir sorun haline dönüştü. Bu sebeplerden ötürü doğru sosyal politikaları vatandaşlarımız için hayati görüyoruz" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜM PAKETİ HAZIRLADIK

Türkiye''nin sahip olduğu imkanlar ile yoksulluk girdabını hızla geri çevirecek güce sahip olduğunu anlatan Babacan, "Bunun çok somut örneklerini görmekteyiz. İnanın bugün dahi doğru politikalar ile parlak yarınlara ulaşmamızın önünde hiçbir engel yok. Bizler üstümüze düşen sorumluluğun farkındayız. 43 maddelik sosyal politikalar eylem planımız ile liste hazırladık. Hedefimiz devleti gerçekten kimsesizlerin kimsesi haline getirmek. Sosyal yardımdan sosyal hizmete, çalışma hayatından sosyal güvenliğe, emeklilerden engelli vatandaşlarımıza uzanan çok çeşitli alanda uygulanabilir sürdürülebilir çözüm paketi hazırladık" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler