Tarikatları ziyaret etmişti. Erdem Atay ortaya çıkardı: Çok gizli FETÖ listesinin fotoğrafını çekince soruşturma açıldı, aynı bakanlık onu vali yaptı

Tarikatları ziyaret etmişti. Erdem Atay ortaya çıkardı: Çok gizli FETÖ listesinin fotoğrafını çekince soruşturma açıldı, aynı bakanlık onu vali yaptı
"Kimse kimseyi kandırmasın, FETÖ gitmiş falan değil, FETÖ her yerde…" diyen gazeteci Erdem Atay, Veryansın TV'de kaleme aldığı "FETÖ’cüleri hangi vali, valiyi hangi bakan kurtardı?" başlıklı yazısında Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan hakkında çarpıcı iddialardan bulundu.

Şanlıurfa Valiliği’ne 11 Mayıs 2022’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Salih Ayhan 20 Mayıs 2022’de görevine başlamıştı. Vali Ayhan, göreve geldikten yaklaşık 40 gün sonra şeyhlerle bir araya gelmiş görüntüler büyük tepki toplamıştı. Erdem Atay, Veryansın TV''de kaleme aldığı yazısında Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan''ın Sivas''ta vali yardımcısı olduğu dönemde 15 Temmuz sonrası FETÖ''cü iş adamlarının isimlerinin bulunduğu gizli belgeyi usulsüz bir şekilde elde ettiğini ve şikayet edilmesi ile devam eden süreç sonunda valiliğe atanarak nasıl ödüllendirildiğini yazdı. 

FETÖ''nün gitmediğini, FETÖ''cü iş adamlarının hala çalışmalarını sürdürdüğünü ve devletten ihaleler alarak ticaretlerini sürdürdüklerini söyleyen Atay, FETÖ borsası iddialarını kimsenin tarkip etmediğini yazdı. 

15 Temmuz sonrası OHAL döneminde FETÖ’nün iş adamlarının mallarına tedbir konulmasıyla ilgili valiliklere tedbir gönderildiğini aktaran Atay, yaşananları şöyle anlattı: 

"Bir ilin (Sivas) valisi de bu talimatı uygulamaya kalkıyor. Hedef ASSİAD yani FETÖ’cü iş adamlarının kurduğu Aktif Sanayici İş Adamları Derneği… Yazının sonunda ismini vereceğim ilde bu derneğe bağlı 122 kişinin ismi bir liste şeklinde hazırlanıyor. Dönemin valisi iki günlük izinde ve bu görev vali vekili bir başka kişiye kalıyor.

122 kişinin mallarına tedbir konulacak, paraları ve varlıkları dışarı veya elinden çıkarması önlenecek… Yazı yazılıyor, tapu müdürlüklerine gönderiliyor. Ardından vali, telefonla vali vekiline, ‘listenin 17-25 Aralık’tan sonrası faaliyetleri de dikkate alıp ona göre değerlendirilmesinin yapılması’ talimatını veriyor. İmzalı liste sistemden siliniyor ve yeniden incelenmek için çekmeceye konuluyor. Bu listenin bir nüshası da OHAL bürosunda bulunuyor.

İşte kahramanımız (Salih Ayhan) o zaman ortaya çıkıyor. Kendisi o dönem vali yardımcısı. OHAL bürosuna gidiyor, listeden haberi oluyor ve ‘Gizli’ ibareli belgeyi istiyor. Kendisine belge getiriliyor ve listeyi kendi cep telefonuyla fotoğraflıyor. Kısa bir zaman sonra valiliğin özel kalemine sürekli iş adamlarından telefon gelmeye başlıyor. İş adamları bir listenin olduğunu ve bu listedeki iş adamlarının mallarına tedbir konulacağını, kendilerinin de listede olup olmadığını soruyorlar.

AYHAN''A SORULUYOR: LİSTENİN FOTOĞRAFINI NEDEN ÇEKTİN?

Özel kalem durumu valiye bildiriyor. Bir anda ortalık karışıyor. Şikayet ediliyor. İçişleri Bakanlığı hemen olaya müdahale ediyor ve inceleme yapıyor. Yapılan değerlendirmede vali yardımcısı zatın hakkında incelemeye yer olmadığına karar veriyor. Halbuki vali, diğer vali yardımcıları, özel kalem ve diğer tanıklar açıkça söz konusu vali yardımcısının olayda hukuki olmayan bir eylem yaptığını, bu eylemin de terör örgütü mensuplarının işine yarayacağını açıkça söylüyor. Vali Yardımcısına soruluyor, ‘bu listenin fotoğrafını neden çektin’ diye. Listeye bakıp kendisiyle ilgili olan birimlerde inceleme yapacakmış ve bu iş adamlarına ihale vermeyecekmiş! Kendisi de bu gizli listeyi hiçbir iş adamıyla paylaşmamış!!!

TANIKLAR YALANLIYOR AMA VALİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Hayır. Listeyi gördüğünü söyleyenler kendilerine bu listenin vatsap’tan gönderildiğini belirtiyor, bırakın onu Numune Hastanesi müdürü bile bir iş adamının gelip listeyi kendisine gösterdiğini ve bunun da kendisine vali yardımcısı tarafından gönderildiğini ifadesinde anlatıyor. İçişleri Bakanlığı vali yardımcısını koruyunca, bu kez başvuru Danıştay’a yapılıyor. Yukarıdan gelen baskılarla 3’e 2’i Danıştay, İçişleri Bakanlığının kararını destekleyen bir karar veriyor.

Veee… An geliyor, vali yardımcısı, görev yaptığı ilde vali yapılıyor. Şaibe olmasına rağmen ödüllendiriliyor.

Salih Ayhan''ın Sivas''ta uzun yıllar valilik yaptığını aktaran Atay, Ayhan hakkında tek bir soruşturma dahi açılmadığını ifade etti.

İHALE VERMEMEK İÇİN LİSTENİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİĞİNİ SÖYLEYEN AYHAN O İŞ ADAMLARI İLE YAKIN İLİŞKİ KURUYOR

Savunmasında listenin fotoğrafını çekmesindeki amacını "O iş adamlarına ihale vermemek için" diye açıklayan Ayhan''ın bu iş adamları ile yakın ilişki kurduğunu aktaran Atay, yazısına şöyle devam etti:

"Hani ‘ihale vermemek’ için gizli olan iş adamları listesinin fotoğrafını çekmişti ya! İşte valilik sürecinde bu iş adamlarına hep ihale veriyor. Hatta bu iş adamlarının şirketlerini ziyaret ediyor, yetmiyor, kutlamalar ve önemli günlerde kartlar gönderiyor.

Nasıl ama! Peki iş adamlarına ne oluyor? Eee, tabii ki hiçbir şey!

Hepsi yolunda… Ama ASSİAD var mı? O yok! Yani FETÖ derneği kapandı ama derneğin üyeleri çatır çatır iş yapıyor. Demek ki derneğin kendisi sorunlu, yoksa içindeki adamların ne günahı olabilir ki! Kapat derneği, adamlar pırıl pırıl!"

İlgili Haberler