Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk'e lanet okuyan imama sert yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk'e lanet okuyan imama sert yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü kutladığı paylaşımında, "Kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam’dan beri çok iyi biliriz" diyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına lanet okuyan imama yanıt verdi.

Atatürk'e lanet okuyan imama sert yanıt verdi: Çok iyi biliriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin düzenlediği ''Fetih Şöleni''ne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''le birlikte katıldı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra sosyal medya hesabından şölenden fotoğraflar eşliğinde paylaşımlar yaptı.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak, “Osmanlı Devleti''nin en genç padişahlarından, fetihe çıktığında sadece 20 yaşında olan Fatih Sultan Mehmet Hanımız ve şanlı ordusunu rahmet ve minnetle yâd ediyorum. İstanbul''un fatihinin emanetine sahip çıkan ve bu şehri işgalcilerden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk''ün dediği gibi, bu şehir Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin göz bebeğidir” diyerek İstanbul’un Fethi’nin 568. yıl dönümünü kutladı.

O İMAMA YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu, bir diğer paylaşımında ise devlet erkanının cuma günü katıldığı Ayasofya’daki icazet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına lanet okuyan emekli imamın sözlerine atıfta bulundu.

CHP Lideri, paylaşımında, “Ayrıca kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam''dan beri çok iyi biliriz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler