Çok konuşulacak iddia: “AKP’li vekilin oğlu korona virüs testi siparişi topluyor”

Çok konuşulacak iddia: “AKP’li vekilin oğlu korona virüs testi siparişi topluyor”
Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in oğlu Namık Tamer’in sosyal medya üzerinden korona virüs test kiti siparişi topladığını iddia etti.

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen işadamı Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın yüzlerce korona virüs test kiti alarak arkadaşları ile bir birlerine test yaptıklarının ortaya çıkması sonrası bir iddia daha gündeme geldi.

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in oğlu Namık Tamer’in sosyal medya üzerinden korona virüs test kiti siparişi topladığını söyledi. Özkiraz, söz konusu olayın yerelde gündem olduğunu ancak sonrasında gelen telkinlerle olayın büyütülmediğini sözlerine ekledi.

Kemal Özkiraz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Yılın sağlık skandalında ikinci perde. AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer sosyal medya üzerinden Covid19 test siparişi topluyor Yerelde paylaşıldı sonra gelen telkinlerle! olay büyütülmedi Milletvekili oğlu bu testleri nereden buldu?

İki ayrı yerden teyit ettirmek için ve yerelde çıkan haberleri araştırmak için bekledim 10 dakika içinde kolayca teyit ettim. Dün sayın bakan gereken yapılacak demişti. Bakalım bu sefer gereken yapılacak mı?

Kayseri milletvekili İsmail Tamer istifanızı bekliyoruz."

kemal1.JPGkemal2.JPG

 

İSMAİL TAMER'DEN İDDİALARA YANIT

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, söz konusu iddialara yanıt verdi. Oğlunun korona virüs tanı kiti için ön sipariş aldığı iddialarını yalanlayan Tamer, tanı kiti ticaretinin mümkün olmadığını söyledi.

İsmail Tamer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum Namık TAMERin Whats App durumuna koyduğu Covid 19 testiyle ile ilgili paylaşımında ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış asılsız gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretinin olmadığını bu kitlerin SağlıkBakanlıgının kontrolünde olduğunu belirtir kamuoyunun bilgilerine sunarım"

tamerr.JPG

 

KEMAL ÖZKİRAZ'DAN İSMAİL TAMER'E YANIT

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in sosyal medya üzerinden korona virüs tanı kiti için sipariş aldığı iddialarını ortaya atan Kemal Özkiraz, İsmail Tamer'in açıklamalarına yanıt verdi. Namık Tamer'in sosyal medyada yaptığı paylaşımı Tamer'in açıklamalarına yanıt olarak koyan Özkiraz, "Oğlu doğruladı kendisi yalanlıyor. Oğlu bu fotoğraftaki yazıyı sonradan gördüm diyor. Ayrıca iki farklı kit satıyor oğlu" dedi. Özkiraz ayrıca sosyal medya paylaşımını bir kez daha göstererek "Bu da mı yalan" dedi.

Kemal Özkiraz'ın İsmail Tamer'e verdiği yanıt şöyle:

yanit1.JPGyanit2.JPG