Çok konuşulacak iddia: O ülkeler koronadan daha az etkileniyor

Çok konuşulacak iddia: O ülkeler koronadan daha az etkileniyor
Japonya'da korona enfeksiyonun hafif seyretmesini BCG yani (verem aşısı) bağlı olduğunu iddia eden Prof. Dr İkeda Nobuo,  konu ile ilgili klinik araştırmalar başlatıldığını ifade etti.

Selim Öztürk / YENİÇAĞ- Özel Haber

Bilim insanları korona virüse karşı çare aramaya devam ederken, salgını hafif ölçüde geçiren Japonya'da Prof.Dr. İkeda Nobuo, BCG(Verem Aşısı) aşısı yapılan ülkelerde enfeksiyonun hafif ama, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi BCG aşısı yeterince yapılmayan ülkelerde enfeksiyonun ağır geçtiğini iddia etti.

 

fbab8aec-c22f-48de-979f-b3939b7b7921.jpg

Japon bilim adamının tespitine göre, haritada sarı renkli ülkeler verem aşısının kanunen mecbur olduğu ülkeleri, mor renkli yerler; 1980 den sonra mecburiyetin kaldırıldığı ülkeleri, turuncu renkli yerler de aşının hiç bir zaman mecbur edilmediği ülkeleri gösteriyor.

Prof. Dr. İkeda Nobuo, salgının devam ettiği ülkelerdeki ölüm oranlarında da verem aşısı ile ilgili tablonun bariz bir şekilde görüldüğünü ve aşının kanunen mecbur olmadığı ülkelerde bu aşının tedbir amaçlı olarak yapılması ifade etti.

Verem aşısı, farklı etkin maddeler ihtiva eden bir aşı olduğu için aşının içindeki hangi etkin maddenin akciğerlerde virüsün daha çok tutunmasını sağladığı bilinmemekle beraber, aşı olan insanlarda hastalığı nispeten şiddetinin daha zayıf olduğu tespiti yapılıyor. İran’ın özel bir durumu var İran kendi ürettiği BCG aşısını kullandığı için sonucun farklı olduğu ve diğer verem aşıları kadar etkili olmadığı söyleniyor