Çok üzgünüz ama gerçek bu: Koronada korkulan oldu

Çok üzgünüz ama gerçek bu: Koronada korkulan oldu
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, vaka sayılarındaki artış ve vatandaşın maske-mesafe kuralına yeterince özen göstermediğine dikkat çekerek "Türkiye o zaman mecburen, yeniden sıkı kurallara dönmek zorunda kalır." ifadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, korona virüs ile mücadelede Türkiye'deki son tabloyu değerlendirdi.

Salgın tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların gevşetilmesinin vatandaşta rahatlığa ve yanlış algıya neden olduğunu ifade eden Ünal, "Toplumda, ‘tehlike kalktı’ gibi bir hava oluştu. Bu çok yanlış." ifadelerini kullandı.

Milliyet'te yer alan habere göre Serhat Ünal, "Kısıtlamalar gevşetilince bir rahatlığa ulaşıldı. Kurallara uyumsuzluk oldu." şekline konuştu.

"HEP BERABER BEDEL ÖDEYECEĞİZ"

"Artışa geçme eğilimi de ortaya çıktı. Artışa geçiş olursa ve yeninden hızlı bir artış olursa yapacak bir şey kalmaz. Türkiye o zaman mecburen, yeniden sıkı kurallara dönmek zorunda kalır." diyerek sözlerine devam eden Ünal, şöyle konuştu:

"İkinci dalgayı daha çok eylül, ekim gibi bekliyoruz. 1. dalganın sonuna geliyoruz. Oynamalar sınırda ama kurallara uyamazsak, birinciyi kontrol ettikten sonra yeniden çok büyük rakamlara çıkarsak o zaman ikinci dalga denilebilir. 

Önümüzdeki günlerde sonuçlar da iyice görüleceği için yeniden kurallara uyumun artacağına inanıyorum. Çünkü bu hepimiz için bir vatandaşlık borcu. Vatanımızı korumak için bunu  bir seferberlik şeklinde vatan borcu olarak  yapmak zorundayız. Yoksa hep beraber bedel  ödeyeceğiz ki bu da iyi bir şey değil."