Colin Kazım’a sosyal medyada ırkçı saldırı

Colin Kazım’a sosyal medyada ırkçı saldırı
İngiltere'nin Derby County takımında forma giyen Colin Kâzım Richards'ın, sosyal medya platformlarında mesajlar yoluyla ırkçı saldırıya uğradığı belirtildi. İngiliz kulübünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yaşananlardan tiksinti duyuyoruz. Sporda veya toplum içinde ırkçılığa yer yoktur. Derby County, ayrımcılık ve ön yargılı hareketlere yönelik sıfır tolerans politikası yürütmektedir." ifadeleri kullanıldı. Kazım Kazım da bu konuda verdiği destek için kulübüne teşekkür etti.

AA''da yer alan habere göre, bir dönem Türkiye''de Fenerbahçe ve Galatasaray forması da giyen Kazım Kazım, sosyal medya üzerinden yapılan ırkçılığın son mağduru oldu.

İngiliz kulübü yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Yaşananlardan tiksinti duyuyoruz. Sporda veya toplum içinde ırkçılığa yer yoktur. Derby County, ayrımcılık ve ön yargılı hareketlere yönelik sıfır tolerans politikası yürütmektedir. Irkçılık içerikli mesajlar, yaptırımların uygulanması amacıyla ilgili makamlara gönderildi. Sosyal medyada ırkçılık, ne yazık ki her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Bireyler, hesaplarının ardına kolayca saklanabiliyor. Bu durum, böyle gitmemeli. Her zaman yanındayız Kazım." açıklamasını yaptı.

Son dönemde attığı gollerle takımının başarısında önemli pay sahibi olan Kazım Kazım da bu konuda verdiği destek için kulübüne teşekkür etti.

MİLLİ TAKIM HESABI DESTEK VERDİ

Yaşanan çirkin olayla ilgili A Milli Futbol Takımı’nın sosyal medya hesabından da Kazım’a destek mesajı paylaşıldı. Milli Takımlar hesabından yapılan paylaşımda, “Toplamda 43 defa Millî formamızı giyen Kazım Kazım''a yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yanındayız.” denildi.

"TÜRK OLMAKTAN VE AY YILDIZLI BAYRAĞIMDAN HER ZAMAN GURUR DUYDUM"

Kazım da bu desteğe kayıtsız kalmadı ve mesajı alıntılayarak, “Türk olmaktan ve Ay Yıldızlı bayrağımdan her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim.” dedi.

BİRÇOK FUTBOLCU IRKÇILIĞA UĞRADI

İngiltere futbolunda Manchester United''da forma giyen Anthony Martial ve Axel Tuanzebe''nin yanı sıra Chelseali Antonio Rudiger ve Reece James gibi birçok futbolcu, son dönemde sosyal medyada ırkçı saldırılara maruz kalmıştı.