Colman, Barış, Isaac...

Ankaraspor karşısında alınan 2-0’lık galibiyet için, “Nasıl başlarsa öyle gider. İnşallah hep böyle olsun” diyenlere, kazanılan 3 puan açısından sözümüz yok.
Ama “İnşallah oynanan futbol hep böyle gitmez” diyoruz.
Çünkü; herkes Ankaraspor değil.
Herkes maçın üçte ikilik bölümünü 10 kişi oynamaz.
Herkesin forveti de bu kadar etkisiz olmaz.
Gerçi, yedekleri de aynı yetenekte iyi bir 11’i olan, ancak henüz ekip olamayan Trabzonspor’un kısa sürede takım ruhunu yakalayacağının işaretleri de gözükmüyor değil...
Ankaraspor maçını kaleciden itibaren sakin bir kafayla tekrar masaya yatırdığımızda, Tolga ve Onur’dan endişesi olanlar yok değil. Silva’nın bonservis sorununun bir an çözümlenmesi gerekiyor. Sözü edilen Mondragon üzerinde Trabzonspor kamuoyu hemfikir..
Takımın ekip olmada en hazır yeri savunma gibi gözüküyor.
Tayfun yedekli Serkan-Song-Egemen-Cale dörtlüsü uyumlu bir görüntü verdi. Cale’nin sol ayaklı yedeğinin bulunmaması, Çanakkale’den alınan genç İsmail’in 24 kişilik kadro dışında bırakılması herhangi bir sakatlık halinde krize dönüşebilir. Serkan-Tayfun ikilisi sağ tarafta “süper” olamazlarsa bile, çok da sorun yaratmazlar gibi gözüküyor. En uyumlu nokta ise Song-Egemen ikilisi..
En sıkıntılı yere geldik. Orta alana..
Ankara maçında görüldüki, kadroda en çok Colman’a zaman gerekecek.. Oyun kurucu olarak görev yapacak Colman tipindeki oyuncuların hem arkadaşları tarafından iyi anlaşılması, hem de Colman’ın topu atacağı forvet oyuncularını çok iyi tahlil edebilmesi gerekir. Gözü kapalı nerelere koşacaklarını bilecek kadar..
Bir zamanlar Türkiye’nin en iyi ön liberosu olan Hüseyin’in “kadroda kalsın-kalmasın” tartışmaları sonrasında kaptan olarak çıktığı maçta, takımın en iyisi görüntüsü vermesi normal. Çünkü, geçen sezon aslında Hüseyin kötü değildi. Önünde, arkasında, yanında futbol adına bir şeyler yapanlar bulunmayınca, “Ne yapsın bir Hüseyin..”
Ankaraspor maçındaki görüntüsü Hüseyin’in bu takımın bankolarından olduğunu bir kere daha göstermiş ve kendine haksızlık yapanlarında ağzına biber sürmüştür.
Selçuk’un de Hüseyin gibi “banko” olduğu bu alanda, Colman’ın formuna kavuşmasını bekleme lüksü Trabzonspor’un var mı?
Kanaatimce olamaz.. Hele hele, Bu alanda kullanılabileceğini gösteren Barış Memiş gibi bücür ile olimpiyatların finalisti Nijerya’nın yıldızlarından Isaac’ın varlığı Trabzonspor’un Colman faktörünü çok fazla zorlamasına ve bu oyuncuya süre tanımasına imkan sağlamıyor.
Görünen o ki, Ersun Yanal, bu alanda Colman, Barış ve Isaac faktörlerini değişimli olarak kullanacak. Hangisi kullanma hakkını iyi değerlendirirse, formayı o kapacak. Formda olan ama formayı bu alanda kapamayanın ise forvette şansı yok değil. Isaac, Yattara-Umut-Gökhan üçlüsü içinde aksaklığını gideremeyenin yerine de talip olabilecek özelliklere sahip bir oyuncu.. Bundan sonrası bu üçleye ve onlara bakıp karar verecek Ersun Yanal’a ait.. Biz izlemeye devam edeceğiz..

Yazarın Diğer Yazıları