Consomme nasıl yapılır?

Consomme nasıl yapılır?
MasterChef'te bu akşam yarışmacılardan Consomme yapılması istendi. İzleyicilerinin merak edip araştırdığı tarifler arasında yer almaya Consomme nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir.

TV8'in ilgiyle takip edilen yarışma programı  MasterChef'te izleyicilerinin merak ettiği consomme tarifini sizler için hazırladık. Peki, Somer Şef’in imza yemeği consomme nasıl yapılır? 8 Kasım Masterchef 2020 consomme tarifi ve malzemeleri.

Consomme malzemeleri

1 kg organik çanakkale veya çeri domates

Bouquet garni malzemeleri

100 g sarı çeri domates ( bulunabilirse farklı şekillerde renkli çeri domates)

Bir adet sert yeşil domates

2 soğan

3 diş sarımsak

1/2 baş rezene kökü

1/4 demet maydanoz

1/4 demet tarhun otu

1/4 demet fesleğen

3 yumurta

Tuz / kbiber

1/2 bardak krema

1/2 bardak süt

2 yumurta

4 yumurta sarısı

Muskat cevizi

1/4 çay k. Tuz

Consomme yapılışı

Soğan, rezene ve sarımsaklarimizi tencere de terletiyoruz . Blender da bütün domates çeşitlerimizi bir arada çekiyoruz. Tenceremize ekliyoruz. Dolapta soguttugumuz yumurta beyazlarimizi hafif kabartıp tenceremize onunda ekliyoruz ve pişmeye birakiyoruz. Elimizdeki kalan yumurta sarısı ile krema, süt, bütün yumurta ve muskat cevizini çırpıyoruz,süzup tencerede 60 dereceye kadar çıkartıyoruz .

Elde ettiğimiz krema karışımını pişirme kaplarına paylaştırıp yerlestirecegimiz zemine kaynar su ilave ediyoruz.

150 °C de 35 dk pişiriyoruz.

Pişen consommemizi karıştırmadan ortasına ufak bir delik açarak içindeki elde ettiğimiz domates suyunu suzgecden ve tülbentten süzüyoruz. Pişen krema custard ve elde ettiğimiz consommeyi kasede servis edebilirsiniz.

KAYNAK: ACUNN.COM