Çorlu'daki kazada TIR şoförü tutuklandı

Çorlu'daki kazada TIR şoförü tutuklandı
Çorlu TEM otoyolu yakınlarında TIR ile aracın karıştığı kazada 5 kişi ölmüştü. Kazanın ardından yürütülen soruşturmada şoför hakkında tutuklama kararı verildi.

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Çorlu'da meydana gelen kazada seyir halindeki TIR, önündeki otomobile çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle alev alan araçta bulunan 5 kişi hayatını kaybetmişti. Yürütülen soruşturmada TIR şoförü hakkında tutuklama kararı verildi.

Kazanın ardından Ergene İlçesi Velimeşe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan TIR sürücüsü Mehmet Varış, ifadesinde, otomobilin önünde son anda durduğunu söyledi. Varış, "Otomobil önümde gidiyordu. TEM'de Çorlu sapağını geçince aniden durdular. Sapaktan döneceklerdi sanırım, kaçırınca sürücü fren yaptı. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Fren yaptım ama duramadım ve otomobile çarptım. Çarpmanın etkisiyle otomobil hemen alev alıp yanmaya başladı. Ben yangın söndürme tüpüyle araçtan inip koştum ancak alevler otomobili bir anda sardı. Gücüm yetmedi. Diğer yoldan geçen sürücüler de yangın söndürme tüpleri ile yardım için koştular ama söndüremedik. Alevler çok büyüktü. Böyle bir şey olmasını istemezdim" dedi.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Varış, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAKIN TAKİP İDDİASI

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve jandarma ekiplerinin 5 kişinin öldüğü kazayla ilgili soruşturması sürüyor. Yapılan ilk incelemede TIR sürücüsünün otomobile yakın mesafede seyrettiği belirlendi. Otomobilin ise emniyet şeridinde durması gerekirken, yolda durduğu ve TIR'ın çarpmasıyla kazanan meydana geldiği tespit edildi. Savcılık kazayla ilgili bilirkişi ataması yapacağı kaydedildi.