Corona virüsten nasıl korunulur? Corona virüse karşı en etkili yöntem hangisi?

Corona virüsten nasıl korunulur? Corona virüse karşı en etkili yöntem hangisi?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de corona virüs şüphesi olan bir kişinin test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı. Vatandaşlar ise, corona virüsten korunmak için en etkili koruma yöntemlerini aramaya başladı. Peki, corona virüsten en etkili korunma yöntemi hangisi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de corona virüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Dünyanın birçok ülkesinde insanlar, corona virüsten korunmak için önlemler almaya başladı. Birçok ülke ve kuruluş, corona virüse karşı alınan önlemlerini sıklaştırdı. Peki, corona virüse karşı en etkili korunma yöntemi hangisi? Corona virüs nasıl bulaşır? Corona virüsten korunmak için ne yapılmalı?

"SINIRLARIN KAPATILMASI..."

Çin’de ortaya çıkan yeni tip corona virüse karşı araştırmalar, seyahat yasakları ve sınırların kapatılması gibi uygulamaların hastalığın yayılmasını geciktirebileceğini, muhtemelen tamamen önleyemeyeceğini ortaya koyuyor. Boston Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada corona virüsün ortaya çıktığı Çin’de giriş ve çıkış kapılarının kapatılmasında geç kalındığını hatta çok sayıda virüs salgını bulaşmış insanın diğer kentlere gitmiş olabileceğini kaydedildi.

MASKE CORONA VİRÜSTEN NE KADAR KORUYOR

Corona virüs salgının ardından yüzde 500 artan ve dünyadaki birçok ülkede maske stokları erimiş durumda. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) virüs belirtileri gösteren kişilere hastalığı başka insanlara bulaştırmamak için maske takmalarını öneriyor. Uzmanlar ayrıca N95 solunum maskelerinin havdaki partiküllerden uzak tuttuğunu belirtti.

corona2-28tl-cover-jpg.jpg

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NE YAPILMALI

Uzmanlar özellikle, insanların daha fazla kişisel hijyene dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarışarda bulunuyor. Özellikle toplu taşıma kullanan insanların ellerini daha sık su ve sabunla yıkaması ve gerekirse dezenfektan kullanılması gerektiğini belirtiyor.

desinfektionsstation-flughafen-hong-kong-100-2400x1350.jpg

CORONA VİRÜS NASIL BULAŞIR

Corona virüsün, grip benzeri hapşırık, öksürük sonucu havadan damlacık yoluyla solunum sistemine ulaştığı belirtildi. Ayrıca enfekte yüzeylerden temasla, ağız ve gözlerle de bulaşabileceği ifade ediliyor.

Corona virüsün belirti göstermediği ya da çok hafif semptomlara neden olduğu ve ilk 14 günü kapsayan kuluçka döneminde de bulaşıcı olduğu düşünülüyor.

corona-virusu.jpg