Corona virüsü 9 can daha aldı! Şehre giriş ve çıkışlar kapatıldı!

Corona virüsü 9 can daha aldı! Şehre giriş ve çıkışlar kapatıldı!
Çin’de şiddetli akut solunum yolu sendromuyla (SARS) benzerliği bulunan yeni tip Corona virüsünün bulaştığı kişi sayısı 571 kişiye yükseldi. Çin’den yapılan açıklamaya göre 9 kişi daha hayatını kaybetti.

Çin ortaya yeni çıkan virüsle mücadele etmeye devam ediyor. Çin’in Wuhan kentine havaalanı ve tren istasyonları kapatıldı. Şehre giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Yetkililerin açıklamalarına göre daha önce 17 kişi hayatını kaybetmişti, bugün yapılan açıklamaya göre 9 kişi daha hayatını kaybetti böylece Coronavirüs’ten hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e yükseldi.

HALK MARKETLERE AKIN ETTİ!

Virüsün etkisi altında olan Çin’in Wuhan kentine halk marketlere akın etti. Kimi marketlerde ürün kalmadı, halk satılan son ürünleri almak için adeta birbirini ezdi.

Dünya Sağlık Örgütü toplantısında Koronavirüs’ü uluslararası endişeye sahip bir sağlık krizi olarak henüz tanımlamadı. Örgüt bugün bir kez daha bir araya gelecek.

TOPLU TAŞIMA İPTAL OLDU!

 Çin Ulaştırma Bakanlığı, Corona virüsünün yoğun olarak yaşandığı Wuhan kentindeki bütün toplu ulaşımın durdurulduğunu duyurdu. Reuters haber ajansının son dakika şeklinde servis ettiği haberde bölgede yaşayanların Wuhan'ı terk etmemesi istendi.