Coronavirüs altı ülkeye daha sıçradı

Coronavirüs altı ülkeye daha sıçradı
Coronavirüsün yayıldığı ülke ve bölgelerin sayısı 40'ı geçti. Virüsün yayıldığı en son ülkeler Gürcistan, Pakistan, Norveç, Romanya ve Kuzey Makedonya ve Danirmarka oldu. İngiliz medyasının yayınladığı hükümet raporuna göre salgın yalnızca Birleşik Krallık'ta yarım milyon insanın ölümüne yol açabilir.

Yeni tip coronavirüsü salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Son verilere göre dünya genelinde 82 bini aşkın kişi yakalanmış durumda. Ölü sayısı da 2 bin 798'e yükseldi. Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde görevli 2 hemşire virüsle mücadele için diğer ülkelerin sağlık çalışanlarından yardım talep etti. Virüsün yayıldığı ülke ve bölgelerin sayısı ise 40'ı geçti.

Coronavirüsün yayıldığı en son ülkeler komşumuz Gürcistan, Pakistan, Norveç, Romanya, Kuzey Makedonya ve Danirmarka oldu. İngiliz medyasının yayınladığı hükümet raporuna göre salgın yalnızca Birleşik Krallık'ta yarım milyon insanın ölümüne yol açabilir.

TÜRKİYE VİRÜS KUŞATMASINDA

İran başta olmak üzere Türkiye'nin komşuları Irak, Yunanistan ve Gürcistan'dan yeni Coronavirüs vakası haberleri geliyor.

hxhcoyvkye2w-f7bvrjaxw.jpg

Gürcistan'da Bakan Ekaterine Tikaradze, ülkesinde ilk coronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiğini bildirdi. Tikaradze, başkent Tiflis'teki hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan'da ilk Covid-19 vakasının görüldüğünü kaydederek, "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Covid-19 taşıdığı tespit edildi." dedi. 

xj5y8fw2ykcd051jk0vixq.jpg

GÜRCİSTAN VE 4 ÜLKEDE DAHA GÖRÜLDÜ

Gürcistan'ın yanı sıra, Norveç, Pakistan Romanya ve Kuzey Makedonya'da da ilk kez yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakaları görüldüğü bildirildi.

Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, Twitter'dan yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 milyon nüfuslu ülkede ilk kez iki kişide Covid-19 tespit edildiğini duyurarak, her iki vaka için belirlenen standartların uygulandığını kaydetti. Bu iki kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Mirza, "Paniğe gerek yok. Her şey kontrol altında." ifadesini kullandı.

FRANSA'DA İKİNCİ ÖLÜM

Fransa'da ise hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi. Toplam vaka sayısı 18'e çıktı.

Hayatını kaybeden ikinci kişinin 60 yaşında bir Fransız vatandaşı olduğu ve daha önce virüs görülen hiçbir yerde bulunmadığı açıklandı.

İNGİLİZ BASININA SIZAN RAPOR

İngiliz medyasında yer alan hükümetin raporuna dayandırılan haberlere göre, salgın yalnızca Birleşik Krallık'ta yarım milyon insanın ölümüne yol açabilir.

'Covid-19 Reasonable Worst Case Scenario' adlı raporda salgının pandemiye dönüşmesi halinde İngiltere'nin yüzde 80'ine bulaşacağı ve 500 bin can alabileceği belirtiliyor.