Coronavirüs ile ilgili flaş iddia: Laboratuvarda üretildi

Coronavirüs ile ilgili flaş iddia: Laboratuvarda üretildi
İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde bir hayvan pazarında görülen ve bin 775 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan coronavirüsün laboratuvarda yapılan deneyler sonucu ortaya çıktığı iddiası gündeme geldi.

Çin’den dünyaya yayılan ve son açıklanan rakamlara göre bin 775 kişinin hayatını kaybettiği coronavirüs salgını ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Çin basınının İngilizlere atıf yaparak yayınladığı habere göre virüs “Wuhan Hastalık Kontrol Merkez” isimli bir yerde yapılan deneyler sonucu ortaya çıktı. Söz konusu merkez, virüsün ilk yayıldığı yer olan hayvan pazarına 280 metre uzakta yer alıyor.

Çin’in Wuhan kentindeki canlı hayvan pazarında başladığı iddiası gündeme gelen salgın hastalığın aslında, “Wuhan Hastalık Kontrol Merkezi” isimli bir yerde ortaya çıktığı iddia edildi. Canlı hayvan pazarının 280 metre uzağında olduğu belirtilen sağlık merkezinde bilim insanlarının deneyler yaptığı ve bu sırada virüsün ortaya çıktığı öne sürüldü.

Çin basınının İngiliz tabloid basınının Research Gate isimli dergiye atıf yaparak yayınladığı haberde, “Bu merkezde canlı hayvanlar üzerinde laboratuvarlarda deneyler ve araştırmalar yapılıyordu. Bu hayvanlar arasında 605 yarasa da yer alıyordu. Bu yarasalar Hubei ve Zheijang bölgelerinde yakalanmıştı” ifadesi kullanıldı.

JH Tan isimli bilim insanının yarasalar tarafından saldırıya uğradığını öne süren haberde, “Yarasaların saldırısına uğradı ve Bay Tian daha sonra kendisini 28 gün boyunca karantina altına aldı” iddiası ortaya atıldı.