Coronavirüs salgını can almaya devam ediyor: Bir ülkede daha çıktı

Coronavirüs salgını can almaya devam ediyor: Bir ülkede daha çıktı
Coronavirüs salgınında Çin’de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 592 oldu. İran’da hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükselirken, virüsün Bahreyn’de ilk kez görüldüğü öğrenildi.

Çin’den dünyaya yayılan coronavirüsün neden olduğu can kayıpları artmaya devam ediyor. Çin’de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 592’ye yükselirken, İran’da ise hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye ulaştı. Öte yandan coronavirüs Bahreyn’de ilk kez görülmeye başlandı.

Güney Kore, İtalya ve İran’da görülen çok sayıda coronavirüs vakasının ardından hastalığın Çin’de başlayıp yıkıcı ve ölümcül etkileri olan küresel çaplı bir salgına dönüşeceği endişesi giderek artıyor. Çin’de şimdiye kadar corona virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin geçtiğimiz 24 saat içerisinde 150 kişi artarak 2,592’ye yükselirken toplam vaka sayısı 77,150 olarak açıklandı.

Avrupa’da ise Fransız Sağlık Bakanı Olivier Veran İtalya’da üç kişinin hayatını kaybetmesi ve toplam vaka sayısının 150’ye ulaşması üzerine Avrupalı mevkidaşlarıyla ivedilikle bir araya geleceğini ve Avrupa’daki olası bir salgınla nasıl mücadele edileceğini görüşeceğini söyledi. Bakan basın toplantısında “Şu an için Fransa’da bir salgın durumu yok. Ama sınır komşumuz İtalya’da yakından takip ettiğimiz sıkıntılı bir süreç yaşanıyor” dedi.

İtalya’da salgından en çok etkilenen şehirler tecrit edilirken Avrupa’daki en büyük salgının kontrol altında tutulabilmesi adına çoğunlukla ülkenin kuzeyindeki başta Venedik Karnavalı dahil olmak üzere tüm toplantı ve gösteriler yasaklandı. Avusturya’da iki yolcunun ateşli hastalık semptompları göstermesinin ardından yaklaşık dört saat içerisinde Alp Dağları güzergahından İtalya’ya seyahat eden trenler duraklatıldı.

İRAN’DA BİLAN.O AĞIRLAŞIYOR

İki yolcunun ateşlendiği Venedik’ten Münih’e giden tren ise yolcuların coronavirüs testinde negatif çıkmasının ardından yola devam etti.

Öte İran, coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısının 12’ye çıktığını açıkladı. Yetkililer corona virüsü vakalarının sayısının ise 47’ye çıktığını duyurdu.

TÜRKİYE-İRAN TREN SEFERLERİ DURDU

Öte yandan, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve İran'da da ölümlere yol açan coronavirüs tedbirleri kapsamında TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, Türkiye-İran arasında karşılıklı olarak işleyen Transasya Ekspresi, Van Tahran yolcu treni ve yük tren seferlerinin 23 Şubat Pazar günü saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

BİR ÜLKEYE DAHA SIÇRADI

Çin'den dünyaya yayılan ve kısa süre içinde 78 bin kişide görülen coronavirüs, Orta Doğu'da da ortaya çıkmaya başladı. İran'da 12 kişinin ölümüne neden olan salgın ilk kez Bahreyn'de de görüldü.