Çorum'da bir evde çıkan yangın tüm mahalleyi sardı

Çorum'da bir evde çıkan yangın tüm mahalleyi sardı
Çorum'un Bayat ilçesindeki bir evde yangın çıktı. Tüm mahalleyi saran yangında bir kişinin hayatını kaybettiği iddia edilirken bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

Erkan YILDIZ / YENİÇAĞ ÇORUM

Çorum'un Bayat ilçesindeki bir mahallede yangın çıktı.

Yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, ekibe mahalle sakinleri de yardım ediyor. Söndürme çalışmaları devam eden yangından çıkan dumanların bölge sakinlerini zehirlediği iddia ediliyor.

Söz konusu yangının ardından 5 kişi yanarak hayatını kaybetti.

İtfaiye ekipleri yangına müdahalede yeterli olamazken, yangın 4.5 saat sürdü.

4'Ü ÇOCUK 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Bayat ilçesinde çıkan yangın sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği 2 katlı ahşap evde incelemelerde bulundu. Yangın nedeniyle 3 evin küle döndüğünü ifade eden Vali Çiftçi, "Yangın neticesinde maalesef 1'i yetişkin, 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Yangın ilk önce kümeste başlamış, daha sonra odunluğa sirayet etmiş ve daha sonra da 3 evin yanıp kül olmasına neden olmuştur. Yangına 7 itfaiye aracı müdahale etmesine rağmen alevler güçlükle söndürüldü. Büyük bir facia yaşandı. Allah bir daha böyle faciaları yaşatmasın. Kısa sürede enkaz kaldırma çalışmaları başlayacak. Yarın da tamamen enkazı temizlemiş olacağız" dedi.