Cristiano Ronaldo’dan tarihi başarı

Cristiano Ronaldo’dan tarihi başarı
Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir rekorun daha sahibi oldu. Yıldız oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde 100 galibiyet elde eden ilk oyuncu oldu.

Juventus forması giyen Cristiano Ronaldo, Valencia karşısında alınan galibiyetle kariyerinde yeni bir başarıya daha imza attı. Portekizli yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde 100 galibiyet gören ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Juventus, Valencia ile oynadığı karşılaşmada Ronaldo'nun ortasında topu ağlara gönderen Mario Mandzukic'in golüyle 1-0'lık galibiyete uzandı.

Torino devi bu galibiyetle adını Son 16'ya yazdırırken Ronaldo da kariyerindeki altıncı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için bir engeli daha geride bırakmış oldu.

Portekizli yıldız, Manchester United forması ile bir, Real Madrid ile de dört Şampiyonlar Ligi zaferi yaşamıştı.

Ronaldo, 2003 yılının Ekim ayında Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk maçına çıkmış ve takımı Stuttgart'a mağlup olmuçtu. İlk galibiyetini Rangers karşısında elde eden Ronaldo, Devler Ligi arenasında kaydettiği 121 golle de turnuva tarihiin en golcü oyuncu olma unvanını elinde bulunduruyor.

17 golle Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atma unvanını da elinde bulunduran Ronaldo, bu listede ilk üç sıraya ambargo koymuş durumda.

İlgili Haberler