Cübbe değişti kafa aynı...

Sözcü gazetesinin manşet haberine gerçekten üzüldüm. Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı'nın verdiği talimata bakın: "İfadesini alıp, serbest bırakın."

Savcı Ercan Poyraz'ın "bırakın" dediği kişi Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün. Sonra da kaçtığı yerde yakalanan bu zatın elini öpenler meydanda. Telefonla arayıp tebrik eden siyasetçiler de ortada.

Savcı Poyraz, son görevine geçmeden önce Ensar Vakfı'nın Ankara şubesi başkanı. Bu vakıf, cemaatin denetiminde. Haydi bunlar olabilir, inanç meselesi diyebiliriz. Ancak Ercan Poyraz, hukuk adına çalışmaya başladığı anda dinî cübbesini, makam odasının dışında bırakmalıydı. Bu kez adalet simgesi olan yeni cübbesini giymeliydi.

Göreve davet

Bu durumu sonuna kadar araştırmak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na düşüyor. Aksini ispat edemedikleri takdirde "tuz kokmuştur."

Ensar Vakfı'yla ilgili bir başka not daha düşeceğim. Salı günü yer verdiğim "İstanbul'un beslemeleri" başlıklı yazımda İBB'nin bu vakfa katkısının 23,8 milyon lira olduğunu belirtmiştim. Ankara'yı bilmiyorum.

Bir başka notum da Sözcü gazetesi için. Böylesi haberleri bulup çıkardıkça mutlaka cezalandırılıyor. Tuhafıma giden ise eski çalışma arkadaşım Necati Doğru'nun Fetö'cü yapılması. Bakalım bu defa neci yapacaklar? Tabii yargılananların tamamı aynı şekilde.

FRENSİZ OTO

Zamlar peş peşe geliyor. Son olarak, cep telefonları nasibini aldı. Gümrük girişi 2 bin lira olanlardan alınan vergi 1.895 liraya çıkarıldı. Daha önce 1.245 liraydı.

Dövizdeki durum ortada. Meyve-sebze ateş pahası. ÜFE'de TÜFE'de tırmanış ok benzeri. Ay başında yapılanların henüz dumanı tütüyor.

Acaba

Geçenlerde yapılan bir atamayı saklamıştım. Türkiye İstatistik Kurumu başkanlığına "vekâleten" Yinal Yağan getirildi. Sizce buna neden gerek görüldü? Tahminim, böylece enflasyon başta, önemli kalemler dizginlenecek. Temmuz ayında yapılacak zamlar da kitaba uygun hâle gelecek.

Milyonlarca emekli başta, maaşlarda artırım oranını yüksek umanlara duyurulur. Fazla ümitlenmesinler!

ZORLU'YU İZLEDİNİZ Mİ?

Pazartesi günü Prof. Dr. Kürşad Zorlu için bir tanıtım yazısı kaleme almıştım. Bu değerli akademisyenin Kazakistan Halklar Asamblesi'ne bizzat Nursultan Nazarbayev'in daveti üzerine katılacağını da belirtmiştim. Zorlu bu önemli kuruluşta ilk defa bir Türk olarak konuştu. Kazak diliyle hitabı ise ayakta alkışlandı. CNNTÜRK'te bu haberin verilişini izleyince gurur duydum.

Zorlu bugün de 3 Mayıs Türkçülük Günü için Bakü'de. Orada da konferans verecek. Sevgili kardeşimi bir kez daha tebrik ediyorum.

***

Muhteşem seyirci

Anadolu Efes de Final Four biletini aldı. Bir önceki maçta Katalan bayan gazetecinin sorusunu hatırlıyorum. Muhatabı Ergin Ataman'dı. Koçumuz küstah muhabire "Unutmayın bu maçın devamı İstanbul'da" cevabını vermişti.

Nitekim öyle oldu. Ekibimiz süper oynamadı. Ancak tıka basa doldurursanız 15 bin kişi alabilen Sinan Erdem'de en az 17 bin seyirci vardı. Hem de ne seyirci. Hiç susmadılar.

Barcelona, bölgesinde bu şampiyona için olağanüstü salon yaptırdı fakat, finalleri tribünden izleyecek.

Gelelim bize

Burada Fenerbahçe'ye uyarım olacak. Ergin Ataman'ın Anadolu Efes'ini hafife almamalı. Her iki takım bu sezon altı maç yaptı. İkisinin de aldığı galibiyet sayısı üçer. Finale çıkma şansları yüzde ellişer. Statü gereği bizim takımlar önce karşılaşacak. Yani birisi finale çıkabilecek. Final Four'un 17-19 Mayıs'ta gerçekleşeceğini de kayda geçin...

***

FUTBOL AKLI: TRT Spor'un yeni programlarından. Levent Özçelik ve arkadaşları Cem Dizdar, Mustafa Sapmaz ve Erdal Hoş'un sohbetleri ilgiyle takip ediliyor. Futbol dahil, hangi sportif konuyu işlerlerse işlesinler başarılılar.

GÜNÜN SÖZÜ

Tüm büyük hataların altında, gurur yatar. John Ruskın

 

Yazarın Diğer Yazıları