Cübbeli Ahmet, bomba iç savaş sözleriyle ilgili o ayrıntıya açıklık getirdi… İnceleme başlatılmıştı… Tüm gözler açıklamalarına çevrilmişti

Cübbeli Ahmet, bomba iç savaş sözleriyle ilgili o ayrıntıya açıklık getirdi… İnceleme başlatılmıştı… Tüm gözler açıklamalarına çevrilmişti
İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasından sonra daha önce çıktığı programdaki videoyu sosyal medya hesabında paylaşan Cübbeli Ahmet, tartışma konusu olan sözleriyle cemaat ve tarikatları değil, Selefi grupları kast ettiğini söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün konuştuğu “Cübbeli Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım” sözlerinin ardından son dakika gelişmesi yaşandı. "2 bin dernek silahlanıyor " sözlerinden sonra "Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" dediği belirtilen Cübbeli Ahmet, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Twitter’dan açıklama yapan Cübbeli Ahmet, selefi grupları kastettiğini söyledi.

İşte o paylaşım ve video:

“Ben, 'Cemaatler ve tarikatlar silahlanıyor' demedim, 'Selefi dernekler silahlanıyor' dedim ama din karşıtı bazı yayın organları kasıtlı olarak lafı 'Cemaatler ve tarikatlara' çevirdiler. Buyrun! Videoyu Dinleyin!"

cugbbb.jpg

İFADESİNE BAŞVURULACAK

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcılığı’nın Cübbeli Ahmet adı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün katıldığı yayında kullandığı “iç savaş” ve “2 bin tarikat hızla silahlanıyor” sözleriyle ilgili ifadesine başvuracağı iddia edildi.

İlgili Haberler