Cübbeli Ahmet'in ardından bir İmam Hatip açıklaması da Dilipak’tan geldi

Cübbeli Ahmet'in ardından bir İmam Hatip açıklaması da Dilipak’tan geldi
Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak aşı karşıtlarının Ankara mitingi öncesi Yeniçağ TV’ye açıklamalarda bulundu. Dilipak, İmam Hatip Liseleri’nin eğitimini eleştirdi.

Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Çocuklarınızı İmam Hatip Lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin" açıklamasını değerlendiren Abdurrahman Dilipak tüm eğitim sisteminin sorunlu olduğunu dile getirdi.

İmam Hatip Liseleri’nin de düz lise ve meslek liseleri gibi iyi olmadığını belirten Dilipak, “Hatta Müslüman birisi İncil dersi de Tevrat dersi de alabilir. Ne olup bittiğini anlamak için. Dolayısıyla, bana kalırsa modeli daha farklı şekilde yeniden konuşmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Dilipak, eğitim sistemini şu sözlerle değerlendirdi:

“Çok söylenecek söz var. Kolay çözümler kulağa hoş gelse de sonuç vermeyen şeylerdir. Sorun daha komplike. Türkiye’de temel eğitim ve meslek eğitimi de sorunlu, lise de sorunlu, imam hatipler de sorun var tabi. Hem müfredatında, hem öğretim kadrolarında sorun var.

Fiziki şartların iyileştiği tamam.

Bana göre bütün liselerden öğrenciler isterlerse, açık liseden imam hatibi okuyabilmeliler.

Hatta Budizmi de öğrensin, Hristiyanlığı da öğrensin! Yani sadece İmam Hatip’in karşılığı ‘bir şey bulmak’ değil. Hatta Müslüman birisi İncil dersi de Tevrat dersi de alabilir. Ne olup bittiğini anlamak için. Dolayısıyla, bana kalırsa modeli daha farklı şekilde yeniden konuşmak gerekiyor.

Ben bugünkü modeldeki bütün eğitimlere karşıyım.

Mesleki lisenin kendisi mesleki lisedir Açık Öğretim Lisesi''nden çift lise diploması alır.

Yani sanat okulunda okuduğu dersleri İmam Hatip''te okumaz dolayısıyla daha sınırlı sayıda ders alarak isterse başka dersler de alarak açık lise diplomasıyla mezun olabilir

Düz lisede yanlış, meslek okulları da yanlış, İmam Hatip''te çok doğru gitmiyor. Hepsinin yeniden gözden geçirilmesi gerek”

İlgili Haberler