Cübbeli Ahmet Hoca’nın silahlı tarikatlarla ilgili canlı yayındaki açıklamalarına inceleme başlatıldı

Cübbeli Ahmet Hoca’nın silahlı tarikatlarla ilgili canlı yayındaki açıklamalarına inceleme başlatıldı
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmüt Ünlü’nün “Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım” sözleriyle ilgili içişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, konuyla ilgili terör ve istihbarat birimlerinin tahkikata başladığını söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün konuştuğu “Cübbeli Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım” ifadeleri üzerine açıklama yaptı.

Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi.

Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.

Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

1-20200921131420.jpg2-20200921131420.jpg3-20200921131420.jpg

NE OLMUŞTU?

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, yaklaşık bir yıl önce Haber Türk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın, bu ay içinde de CNN Türk’de Ahmet Hakan’ın programında yurt genelinde 2 bin civarında selefi yanlısı derneğin silahlandığını öne sürmüştü.

Ünlü, Sözcü’ye “Cumhuriyet Savcısı’nın çağırması halinde, bu derneklerden en az 150’sini isim isim kendilerine söyleyeceğim. Bazı yerlerde de yasak olmasına rağmen mescitler açtıklarını öğrendim” açıklamasında bulundu.

 

İlgili Haberler