İhsan Eliaçık ile Cübbeli Ahmet birbirine girdi

İhsan Eliaçık ile Cübbeli Ahmet birbirine girdi
“Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yangına karşı "tekbir getirin" sözleri tartışılmaya devam ediyor. Ünlü’nün sözlerine İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık tepki gösterdi.

İhsan Eliaçık'tan: Villanı satarsan evi yanan 20 kişiye ev alırsın

Cübbeli''nin "Hadîs-i Şerîf''te: ''Yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin, zira tekbir gerçekten onu söndürür'' buyuruluyor. (İbnü''s-Sünnî, Amelü''l Yevm, rakam: 289-292)" demişti. İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık Cübbeli''nin sözleri için "Bu yalandır, uydurmadır, ifitradır. çıksınlar damlara tekbir getirsinler de şu yangını söndürsünler" ifadelerini kullandı.

"VİLLANI SATARSAN 20 KİŞİYE EV ALIRSIN"
Eliaçık''a Cübbeli Ahmet ise "Hadîslerin tümünü inkâr ederek bize "Sünnete uymamızı emreden" Kur''ân''ı da inkâr etmiş olan İhsan Eliaçık''ın tekbîri hafife alan şu beyânlarını dinlerseniz cehennemin ne lüzûmlu bir şey olduğunu anlarsınız" tepkisini gösterdi.

Eliaçık ise Cübbeli''nin ifadelerine "Oturduğun villayı sat, yangında evi ahırı yanan vatandaşlardan 20 tanesine ev olur, 2+1 neyine yetmiyor. Böyle yaparsan 20 yangın söndürmüş olursun." şeklinde tepki verdi.

İlgili Haberler