Cübbeli Ahmet'e yazılan mektubun tam metni ortaya çıktı. | Cübbeli'nin yanında gezdirdiği ünlü televizyoncular kim

Cübbeli Ahmet'e yazılan mektubun tam metni ortaya çıktı. | Cübbeli'nin yanında gezdirdiği ünlü televizyoncular kim
Türkiye, İsmailağa tarikatının liderlerinden Saadeddin Ustaosmanoğlu’nun ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’yü ‘kaset’le tehdit etmesini konuşurken, videodaki bir detay skandalın medyaya sıçradığını gösterdi. 

İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünden sonra başlayan liderlik kavgası, Saadeddin Ustaosmanoğlu’nun Cübbeli’yi tehdit ettiği ve ‘Erkeksen şeyhliğini ilan et; et de kasetlerini patlatalım’ dediği videoyla iyice gün yüzüne çıktı. 

Videoda Cübbeli Ahmet’in medyayla kurduğu yakın ilişki de hedef alındı. Ustaosmanoğlu, Cübbeli’nin Ciner medya bünyesindeki Show TV’yle yakın ilişkisi olduğunu iddia etti ve şu ifadeleri kullandı: 

(Video: 04:58)

"Şimdi ağlayıp sızlıyorsun, ''Cenazede bana bir bakraç su döktürmediler'' diye. O bakracın da bir karşılığı var, onu da anlatacağım. Sen cenazeye su dökmeye gelsen Show TV''yle geleceksin. Seninle mi uğraşacaktık. Başka derdin yok ki. Basit bir derse giriyorsun külliyede, Show TV orada. Şüpheleniyorum senden, şizofrenik haller hissediliyor. Bütün pislikler dökülüyor yavaş yavaş. Bunlar fragman. İlerleyen safhalarda ‘yok ya bu kadar mı’ diyecekler.

Ustaosmanoğlu’nun bu ifadelerle, Cübbeli’ye yakınlığıyla bilinen Show haber yayın yönetmeni Rıdvan Bıyık. 

Bıyık’ın İsmailağa cemaatinden olduğu ve Cübbeli’nin adamı olarak bilindiği iddia ediliyor. Eşinin de cemaatten olduğu belirtiliyor." 

Ustaosmanoğlu ayrıca, Cübbeli’nin Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’la da yakın ilişkiler yürüttüğünü iddia etti: 
"Senin cemaatin artık İsmailağa değil. Ahmet abin bile yazmış. Ahmet Hakan. Kahire''nin pavyon sokaklarında ne yaptın. Kahire''de aradığını bulamayınca Lübnan''a gittiğini de biliyorum. Mahkemedeki fareni de yakaladık. Sen kendini çok uyanık sanıyorsun ama öyle değil o işler."

Cübbeli Ahmet, Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Öte yandan; Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine yönelik "Erkeksen şeyhliğini ilan et, et de kasetlerini patlatalım" ifadelerini kullanan İsmailağa Cemaati''nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu''nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünlü, savcılık başvurusunun yanı sıra videoya erişimin engellenmesi için de sulh ceza hakimliğine başvurdu.

İlgili Haberler