Çukur ile Ayçiçek yağı arasında ne alaka var demeyin. Ayçiçek yağına gelen zam sonunda bunu da yaptırdı

Çukur ile Ayçiçek yağı arasında ne alaka var demeyin. Ayçiçek yağına gelen zam sonunda bunu da yaptırdı
Son yapılan zamlarla beraber 2 yılda yüzde 150 zamlanan Ayçiçek yağı mizah konusu oldu. Sosyal medyada yer alan bir videoda Çukur’daki bir sahneden yararlanıldı. Yamaç’ın babası İdris’i vurmak zorunda kaldığı sahnenin sesi üzerine çekilen videoyu izleyenler acı acı tebessüm etti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Korona virüs salgınıyla beraber gıda fiyatlarındaki artış el yakmaya devam ediyor. Yeni yılla beraber gıda ürünlerinde yüzde 110 ile yüzde 622 arasında zamlar yapıldı.

YÜZDE 600’E KADAR ZAM GELDİ
2018’de 5 litrelik Ayçiçek yağı fiyatı 29,90 iken şu an yüzde 150 artışla 75 liraya satılırken 2018’de 100 TL olan 5 litrelik Zeytinyağı yüzde 110 artışla 210 TL’ye, 2018’de 9 TL olan diş macunu ise yüzde 400 artışla 45 TL’ye satılıyor. Aynı marka diş macununun bazı mağazalardaki satışının 65 TL’ye kadar çıktığı değerlendirilir ise artışın yüzde 622 olduğunu söylemek mümkün.

İZAHI OLMAYINCA MİZAHI OLUYOR
Zamlara karşı tepki göstermekten başka çaresi kalmayan vatandaşlar ise “İzahı olmayan şeyin mizahı olur” mantığıyla zamlarla ilgili mizah yapmaya başladı.

AYÇİÇEK YAĞI EVLENME TEKLİFİNDE KULLANILDI
Sosyal medyada daha önce yayınlanan bir videoda 5 litrelik Ayçiçeği alan bir baba krallar gibi kırmızı halıyla karşılanmıştı. Diğer taraftan zamlarla beraber en düşük 75 liraya satılan Ayçiçek yağı bir genç tarafından evlenme teklifi için kullanılmıştı.

ÇUKUR DİZİSİNDEN İLHAM ALDILAR
Son olarak yayınlanan bir videoda ise Çukur dizisindeki bir sahnedeki seslerden yararlanıldı. Videoda bir baba oğluna Ayçiçek yağını bir kaba koymasını istiyor. Oğlu babasına “baba yapamam nasıl yapayım” derken babasının cevabı ise “yaparsın aslan oğlum” oluyor.

İDRİS İLE YAMAÇ ARASINDA AYNI DİYALOG GEÇTİ
Çukur dizisinde İdris Koçovalı ile Yamaç Koçovalı bir tuzağa düşmüş. İkisinden birbirlerini vurmaları istenmişti. Bunun üzerine baba İdris ile oğlu Yamaç arasında aynı diyalog geçmişti.

İlgili Haberler