Cumhur İttifakı adayı Ahmet Cin, “Güruh” dediği ülkücülerden oy istiyor!

Cumhur İttifakı adayı Ahmet Cin, “Güruh” dediği ülkücülerden oy istiyor!
Cumhur İttifakı’nın AKP’li Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin'in 2013 yılında Ülkücülere  "Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, değersiz kimseler topluluğu, ayaktakımı, sürü" anlamına gelen 'Güruh' nitelendirmesi yaptığı ortaya çıktı.

Sözde 'Çözüm Süreci' adı altında başlatılan sürecin 30 nisan 2013 tarihinde Pendik'teki toplantısı dönemin PESİAD Başkanı Ahmet Cin tarafından düzenlenmişti.

Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki bu toplantıya orada katılanlar, Ülkücüler ve MHP'liler tarafından "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" "Ne Mutlu Türküm Diyene!" "Türkiye Türk'tür Türk Kalacak" sloganları eşliğinde protesto edildi. İçeride ve dışarıda büyük olaylar çıkmıştı. Olaylara tomalar, coplar ve biber gazları ile müdahale edildi. MHP yönetici Dr. Şükrü Aydın dövülmüş ve burnu kırılmıştı.

Ayrıca AKP'li Belediye Başkanı Kenan Şahin olaylar esnasında protestocuları edepsizlikle suçlamıştı.

Bu protestocuları attığı Twitter mesajında şimdiki Cumhur İttifakı'nın AKP'li Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin tarafından 'Güruh' ( Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, değersiz kimseler topluluğu,sürü) olarak nitelendirmişti.

cin7.jpg