“Cumhur İttifakı bu kapıdan geçemez”

“Cumhur İttifakı bu kapıdan geçemez”
Ülkenin çeşitli yerlerinde düzenledikleri organizasyonlarla hükümete tepkilerini dile getiren EYT mağdurları, seçim çalışmaları için kapılarını çalmaya hazırlanan AKP ve MHP teşkilatlarına tepkilerini ilginç bir uygulama ile gösteriyorlar.

Emeklilik hakkını işe girdikleri yıl itibarıyla kazanmış olmalarına rağmen emekli maaşını alamayanlar, kamuoyunun bildiği şekliyle EYT mağdurları, hükümete olan tepkilerini her ortamda dile getiriyor.

AKP ve MHP’nin 24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde kendilerine sorunlarını çözeceği yönünde söz verdiğini, ancak bu sözü yerine getirmediğini ifade eden EYT mağdurları, öfkelerini sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla da ortaya koyuyor.

BAKAN ZÜMRÜT SELÇUK “EYT GÜNDEMİMİZDE YOK” DEMİŞTİ

Son olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un “EYT gündemimizde yok” açıklamasına tepki gösteren EYT’liler, sosyal medyadan da ilginç paylaşımlarda bulundu. EYT mağduru bir vatandaşın, oturduğu dairenin kapısına astığı kağıtta, “Eyy AKP ve MHP’nin temsilcileri. Seçim çalışmaları için bu kapıyı çalmayın. Bu ev EYT’li evidir” yazıyordu.

AKP VE MHP KANUN TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

İYİ Parti’nin, TBMM Genel Kurulu’nda “Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ (EYT) ile ilgili, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin doğrudan gündeme alınması önergesi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.