Cumhur İttifakı o ilde de sarsıldı: “15 yılda bir şeyleri yapamayanlar…”

Cumhur İttifakı o ilde de sarsıldı: “15 yılda bir şeyleri yapamayanlar…”
MHP’nin Bayburt Belediyesi Başkan Adayı Hükmü Pekmezci’ye cevap AKP Bayburt İl Başkanı Haci Ali Polat’tan geldi. Polat, “İttifakımızın diğer ortağının mahalle ittifak ruhuna halel getirecek davranışlarda olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.   

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Son zamanlarda basına yansıyan Cumhur İttifakı’nda huzursuzluklara bir yenisi daha eklendi. AKP Bayburt İl Başkanı Haci Ali Polat, MHP’nin Belediye Başkanı Adayı Hükmü Pekmezci’yi eleştirdi. Pekmezci’nin “15 yıl boyunca bu şehirde bir şeyleri yapamayanlar, 15 gün kala her gün bir milletvekili, bir bakan getiriyorlar” sözlerine cevap veren Polat, “Biz milletvekillerimizi de bakanlarımızı da Bayburt’a getireceğiz. Çünkü Bayburt’un hizmete ihtiyacı var. Bayburt’un iktidarın desteğine ihtiyacı var. Şükrediyorum ki, Bayburt’un bakanları var. Her gelen bakandan hizmet almaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin gocunmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TOPLANTILARDA İTTİFAK RUHUNA HALEL GETİRECEK SÖZLER…”

Pekmezci’nin ittifak ruhuna aykırı konuşmalar yaptığını ifade eden Polat, “Biz buna dikkat ettik, ancak son zamanlarda ittifakımızın diğer ortağının mahalle odası toplantılarında ittifakın ruhuna halel getirecek söz ve davranışlar içerisinde olduğunu gördük. Bunu da kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı hissettim. Ve değerlendirmeyi tamamen kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Pekmezci’nin basın yoluyla açıkladığı beyanatlarına katılmadığım birkaç noktayı kamuoyunun dikkatine sunuyorum” açıklamasını yaptı.

HÜKMÜ PEKMEZCİ NE DEMİŞTİ?

Hükmü Pekmezci, AKP’li belediyenin icraatlarını şu sözlerle eleştirmişti: “15 yıl boyunca bu şehirde bir şeyleri yapamayanlar, 15 gün kala her gün bir milletvekili, bir bakan getiriyorlar. Trilyonlarca paranın harcandığı belediyede, eğer siz ne yapıldığını bilemiyorsanız bu bir gaflettir, bu bir yanlış uygulamadır bilmek zorundasınız. Allah nasip eder bu makama oturduğumuz zaman, sizin hakkınız olan resmi kurumlardaki işe alımlar da dahil olmak üzere hakkınızı söke söke alırız”