Cumhur İttifakı Ozan Ceyhun ataması ile karıştı!

Cumhur İttifakı Ozan Ceyhun ataması ile karıştı!
Ülkücü Mustafa Erol’un katili ve Ermeni Tehciri’nin soykırım olarak tanınması için Alman parlamentosuna sunan Ozan Ceyhun’un Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi olarak atanmasına Cumhur İttifakı’nın sorun yaşadığı illerden Çankırı’dan tepki geldi. MHP Çankırı İl Başkanı Hasan Çakır, “Bu kararı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ozan Ceyhun Avusturya’nın başkenti Viyana’ya büyükleçi olarak atanmasına tepkiler sürerken, Cumhur İttifakı’nda da çatlak oluşturdu. MHP Genel Merkezi’nin konu ile ilgili sessizliği sürerken, Cumhur İttifakı’nın sorun yaşadığı ve 31 Mart’ta belediyesi AKP’den MHP’ye geçen Çankırı’da MHP İl Başkanı Hasan Çakır, söz konusu atamaya tepki gösterdi.

Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ozan Ceyhun’un büyükelçi olarak atanmasını “kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

Çakır paylaşımında; “Ülkücü Şehidimiz Mustafa Erol'un katili, üstelik hak ettiği cezayı çekmemek için yurt dışına kaçan, yurt dışında sözde Ermeni soykırımı iddiasıyla Devletimize karşı çalışan Ozan Ceyhun'un büyükelçi olarak atanması kararını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Şehitlerimiz onurumuzdur.” ifadelerini kullandı.

cankiri.PNG