Cumhur İttifakı sarsılıyor!

Cumhur İttifakı sarsılıyor!
Cumhur İttifakı Manisa’da şok üstüne şok yaşıyor. İttifak, MHP’nin il teşkilatını kapaması ve Selendi Belediye Başkanı’nın istifasını vermesinin ardından, bu kez de AKP adayının BBP’den seçime girecek olmasıyla şok yaşadı.

Manisa’da, MHP İl Başkanı Erhan Öztürk genel merkez tarafından görevden alınmış, teşkilat geçici olarak kapatılmıştı.

Bu haberin ardından Selendi’nin MHP’li Belediye Başkanı Yasin Dumlupınar, “MHP’de siyaset yapma imkânım kalmadı” diyerek partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Cumhur İttifakı, Manisa’da, bu kez de AKP kanadından gelen bir haberle şok yaşadı. İttifak tarafından, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde MHP’nin mevcut belediye başkanı olan Turgay Şirin’in destekleneceği açıklandı.

2014’TE MHP’YE KAYBETMİŞTİ

Bu açıklamanın ardından, Turgutlu Belediyesi eski belediye başkanı Serhat Orhan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Turgutlu Belediyesi Başkanı adayı oldu. Orhan’ın bu hamlesi Manisa’da, Cumhur İttifakında ve AKP’de yaşanan sıkıntıların sürdüğünü gözler önüne serdi. 2004-2014 yılları arasında Turgutlu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Orhan, 2014 Mahalli İdare Seçimlerine AKP adayı olarak girmiş, ancak MHP’ye kaybetmişti. 2014’te Turgutlu’da AKP 35 bin 940, MHP ise 42 bin 745 oy almıştı.