Cumhur İttifakı'na davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener arasında neler yaşanmış neler

Cumhur İttifakı'na davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener arasında neler yaşanmış neler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti lideri Meral Akşener'e 'evine dön' çağrısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da destek görmesiyle, Akşener ve Erdoğan arasında yakın dönemde yaşanan sözlü atışmalar gündeme geldi.

SÖZCÜ'den Mert Öz'ün haberine göre, gündeme gelen bu atışmaların aksine geçen cuma, İYİ Parti'den "İYİ Parti" olarak söz eden ve ilk kez 'yerli ve milli' tanımlaması yapan Erdoğan ile Akşener arasında daha önce 'gayri milli' polemiği yaşanmış, Akşener, kendilerini "zillet ittifakı" diye adlandıran Erdoğan'a "Aynaya bak aynaya!" diye çıkışmıştı. Erdoğan'ın bir konuşmasında hapse atılacağını ima ettiği Akşener, siyah bir çantayla çıktığı miting platformunda, "Eğer hapsettirecekse, can baş üstüne. Gel beni al da görelim bakalım. Ben bu çantayla Mamak'a gitmek isterim. Gerekirse ölüme giderim" demişti.

NASIL YAN YANA GELECEKLER

2018 Genel Seçimleri sürecinde, Isparta mitinginde Cumhur İttifakı’na ‘yerli ve milli’ yakıştırması yapılmasıyla ilgili konuşan Meral Akşener, şunları söylemişti:

* Bir baktık milli ve yerli ittifak kurulmuş. Bu arkadaşlar milli ise, nasıl oluyor ki, ‘milliyetçiliği ayağının altına almış’ bu şahısla birlikte olunuyor? Yetmedi. Madem ki ‘Türk milliyetçileri vampir gibi kandan besleniyor’. Nasıl bu arkadaşa oy verecekler, nasıl bu arkadaşla yan yana gelecekler?

PEŞMERGE DAVULLA ZURNAYLA GEÇTİ

* Sayın Erdoğan her türlü milliyetçiliğe karşı olduğunu söyledi. Peki tam 29 Ekim’de peşmergenin davulla zurnayla Türkiye’den geçişi oldu. Buna yol verenler, lahmancun paralarını, sizin vergilerinizle ödeyenler, hendekler kazılırken valiye, emniyet müdürüne, jandarmaya ‘Kafanı çevir’ diyenler yerli ve milli, biz gayri milliyiz, öyle mi? Hadi oradan be!

AYNAYA BAK AYNAYA

* Süleyman Şah’ın türbesini YPG ile kaçıracaksın, ondan sonra ecdadın mezarının yerini değiştireceksin sen yerli ve milli olacaksın, Millet İttifakı gayri milli olacak, öyle mi? Aynaya bak aynaya!