Cumhur İttifakı'na Perinçek ve Uzan

Recep Tayyip Erdoğan'ın çabaları, AKP'deki çöküşü durdurmaya yetmiyor ama Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından alınacak oylar için de yeni siyasi yama için görüşmeler de kulislerde yapılıyor.

Önce AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya'daki şu sözleri ile başlayalım:

"Sadece bir şeyi söylemek herhalde yeterlidir: Özellikle başbakanlık, genel başkanlık görevini bıraktığı zaman bu arkadaşlardan birinin yaptığı konuşmayı dinlemişseniz veya dinlerseniz her şey orada mevcut."

Ahmet Davutoğlu başbakanlığı bırakırken şunları söyledi:

"Ben kaderimi AK Parti'nin kaderine bağladım. Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim."

Erdoğan'ı kırmayalım, Davutoğlu'nun sözlerini değerlendirelim.

- Kaderini AKP'nin kaderine bağlamak: AKP'nin çöküşü ve Davutoğlu'nun parti kuruluşu evet kaderlerini birbirine bağlamaktadır.

- Davutoğlu verdiği söze sadıktı partisinin oy kaybettiğini, ekonominin milleti perişan ettiğini görüp uyarıyordu ama AKP'liler, "defolun" demediler mi? İhracı için karar almadılar mı?

- Erdoğan, Davutoğlu'na vefa gösterdi mi ki karşılığında vefa bekliyor? Başbakanlıktan ve genel başkanlıktan ayrılmasını istemesi vefa mıdır?

- Son nefesine kadar vefa gösterebilir demek Davutoğlu'nun son nefesine kadar Erdoğan'ın yanında siyaset yapmasını mı istemektir?

- AKP'nin kurucu üyelerine Erdoğan vefa gösterdi mi? 2002'den bu yana milletvekili olduktan sonra tekrar seçilmeyen ümmetine (!) vefa gösterdi mi Erdoğan?

Değerli okurlarım,

Erdoğan ayrıca şöyle diyor;

"Biliyorsunuz, bundan önce de bu işi yaşadık. Üstelik de grup kuracak şekilde ayrıldılar. Ben burada sorsam, kaç tanesinin ismini kaçınız hatırlarsınız? Mesele bu."

Erdoğan'a hatırlatayım;

Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum liderleri Necmettin Erbakan'a vefa göstermeyerek Refah Partisinden, "Yenilikçiler" diye ayrılmalarını unutmadık.

Erbakan'a vefa göstermeyen Erdoğan ve arkadaşları değil miydi?

Gelecek Partisinin kurucularından Doç. Dr. Selçuk Özdağ'a, Erdoğan'ın bu sözlerini sorunca şu yanıtı verdi:

"O günden bu güne köprünün altından çok sular geçti. Madem ki bu sözleri söyledi aynı zamanda görevi bıraktıktan sonra da pozitif eleştirilerde bulundu niçin kulak vermediler niçin dikkate almadılar niçin uyduruk, gülünç gerekçelerle kesin ihraç talebiyle disipline verdiler?

Bizi ihraç edeceksiniz sonra da tecrübemizi, yeteneğimizi milletimize hizmet için kullanmak istediğimiz zaman karşı çıkacaksınız.

Kendisi ile siyaset yaparsak makbul yapmaz isek hainiz bu çelişki çok ayıp çok haksızdır.

Dünya da değişmeyen bir gerçek vardır o da değişimdir. Sayın Erdoğan'a, merhum başbakan Necmettin Erbakan'ı ve partisini terk ederken söyledikleri sözlerini hatırlatırız."

Babacan Partisi

Değerli okurlarım yeni partiler peş peşe kurulmaya devam edecek.

Ali Babacan partisini Aralık sonu kuracağını duyurmuştu.

Ancak, Gelecek Partisinin 14 Aralık'ta kurulması Ali Babacan ve arkadaşlarının bu hedeflerini değiştirdi, partilerinin kuruluşu 2020 yılına kaldı.

Babacan'ın Aralık ayı sonuna doğru resmi bir açıklama yaparak partinin kuruluş tarihini net olarak vereceğini öğrendim.

Davutoğlu-Babacan yerine Perinçek-Uzan

Değerli okurlarım,

Siyasi fotoğraf giderek netleşiyor. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileri AKP pastasından büyük büyük dilemler kesip alacaklar.

Yaptıkları açıklamalar da gösteriyor ki, Davutoğlu ve Babacan, Millet İttifakı yanında yer alacaklar.

Bu durumu gören Cumhur İttifakı da yeni destek arayışları içine girdi.

Şimdiden Doğu Perinçek ve Vatan Partisi ile diyalog halindeler ki, Perinçek de artık net şekilde Cumhur İttifakı'ndan yana siyaset yapıyor.

Cem Uzan'ın Genç Partisi'ne gelince Ocak ayında Genel Kurul yaparak seçime girme hakkını kazanacak duruma geliyor.

Cem Uzan'ın siyasi atakları gösteriyor ki "çarşı her şeye karşı" misali, Erdoğan'a ve AKP'ye muhalefet yapanlara Cem Uzan da karşı…

Anlaşılan o ki, Cem Uzan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile geçmişteki iyi diyaloğuna AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı da eklemek ve Genç Parti'yi Cumhur İttifakı'nın parçası haline getirmek istiyor.

Davutoğlu ve Babacan ile kan kaybedecek olan AKP-MHP ittifakına aranan taze kan bulundu demek ki…

 

Yazarın Diğer Yazıları