Cumhur İttifakı'nda neler oluyor neler?

AKP iktidarı yolunu öyle şaşırdı ki, attığı iç ve dış adımları öyle hatalı attı ki Türkiye''nin uluslararası itibarı da dibe vurdu. Mısır Cumhurbaşkanı Mursi''nin 3 Temmuz 2013''te askerî darbe ile devirip iktidarı ele geçiren Sisi yönetimine Erdoğan hükümeti "tecrit politikası" uygulamaya başladı.
Amerika başta, Avrupa ülkeleri, Çin, Japonya gibi birçok ülke ise "Mısır''ın terör devleti" olma riski üzerine "Sisi''nin müdahalesine hak verip" desteklerken sadece Türkiye, Mısır''a karşı cephe aldı.
AKP hükümeti, Sisi''nin gerçekleştirdiği darbeye tepki gösterince Mısır, dönemin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı''yı "persona non grata/istenmeyen adam" ilan etti ve ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirdi.
Erdoğan, Amerikan CNN televizyonuna verdiği röportajda Sisi''yi "tiran" olarak ilan edince Mısır''la Türkiye arasındaki ipler tamamen koptu.
Mısır''da Müslüman Kardeşler Örgütü''ne destek verip Mursi için gözyaşı döküp Sisi''ye karşı politika üreten ve iki ülke arasında ipleri tamamen koparan AKP iktidarı bugünlerde Mısır ile diplomatik ilişkileri hızlandırdı.
***
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen canlı yayında dedi ki;
- "Yarın Suriye ile ilişkiler mutlaka düzelecek. Çünkü biz sadece komşu değiliz, kardeşiz de. Türk milletiyle Suriye halkı kardeştir. Bu 2 kardeş arasında arada bir sıkıntılar olabilir"
2011 yılından bu yana 10 yıldır ülkeye alınan Suriyeli sığınmacılara 80 milyar dolar harcayan Türkiye anlaşılan o ki Erdoğan''ın "Esed" politikasından vazgeçip "Esat" politikasına dönecek…
Erdoğan bu sözlerinden nasıl geri adım atacak?
- "Şu anda benim ülkeme gelenler acaba keyifle mi, zevkle mi geliyorlar? Varil bombaları üzerlerine yağdığı için, işte bu katil Esed''in o yağdırdığı varil bombaları neticesinde ülkelerini, evlerini, topraklarını terk etmek zorunda kaldılar."
"Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" derler…
Ne oldu da AKP, Suriye ile kardeş olduğumuzu hatırladı?
Türk milleti verdiği vergilerle çoluğuna çocuğuna iş, aş beklerken 80 milyar doları Suriyeli sığınmacılara harcayan AKP iktidarı Suriye''den bu harcadıklarını tahsil etmeden "Barış" sağlamak amacında mıdır?
AKP hükümeti ve Erdoğan bilsin ki;
- Esad''ı affeder barışırsınız,
- Sisi''yi affeder barışırsınız,
Türk milleti sizi asla affetmeyecek…
Amerika ile ilişkilere gelince;
S-400 aktif hale getirildi mi? Getirilecek mi? Depoya mı kaldırılacak?
Erdoğan haziran ayında NATO toplantısı için Amerika''ya gittiğinde S-400 için, el konan F-35 savaş uçakları haklarımız için, Fethullah Gülen''in Türkiye''ye iadesi için ne diyecek?
Amerikan medyası yazdı, bizim medya uykuda.
Amerika, Yunanistan''a 1.200 adet M1117 tekerlekli muharebe aracı ve ek olarak 1.100 adet zırhlı Cougar ve Humvee hibe edeceğini açıkladı.
Kime karşı bu silah yardımı?
AKP hükümeti görmüyor mu, duymuyor mu?
Erdoğan neden tepkisiz?
 
- MHP CEPHESİ
 
AKP''nin 2023''e kadar destekçisi olan MHP, üçüncü kez aday olma ve seçilme hakkı olmayan hatta kendisi de hâlâ "adayım" demeyen Recep Tayyip Erdoğan''ı 2023''te, "Cumhurbaşkanı adayımız" diyen Devlet Bahçeli, Türkiye''nin sorunlarına karşın suskun.
Devlet Bahçeli ve MHP''liler;
- Aşı yok ama suskunlar,
- Tam kapanma, kontrollü açılma derken esnaf, tüccar, sanayici bitti battı ama görmüyorlar,
- Ekonomi dip yaptı sessizler,
- Emeklilere, memurlara, asgari ücretlilere verilen zamlar eridi gitti feryatlar göğe yükseldi duymuyorlar,
- Gelişmiş ülkeler hibe destekler verdiler/veriyorlar ama AKP iktidarının İBAN verip millete avuç açmasını da eleştirmiyorlar,
- İşsizlik zirve yaptı umursamıyorlar,
- Evlerde tencere kaynamıyor millet aç ama tınmıyorlar,
- İfade ve basın özgürlüğü rafa kalktı ama gerçekleri yazan gazetecilere yapılan saldırıları kınamıyorlar bile,
- İktidarı eleştiren muhalefete karşı AKP kalkanı oluyor, en ağır hakaretlerle muhalefet liderlerine hücum ediyorlar,
- Milletin dertlerinin çözümü için ne iktidara bakan verip sorumluluk alıyorlar ne de yanlışlarını eleştiriyorlar,
- "17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası" ilan ettiklerini unuttular,
- "Memleketi soyanların ensesinden nefesimizi eksik etmeyeceğiz" sözleri meğer destek nefesi miydi?

Yazarın Diğer Yazıları