Cumhur İttifakı’nda yeni kriz: MHP'li aday, MHP'siz broşür!

Cumhur İttifakı’nda yeni kriz: MHP'li aday, MHP'siz broşür!
Cumhur İttifakı içinde arka plana atıldıklarını öne süren MHP’liler, partilerinin Balıkesir adaylarının tanıtım görsellerinde, Üç Hilal ambleminin yer almamasına tepki gösterdiler.

Cumhur İttifakı’nda yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Balıkesir adaylarının tanıtım görsellerinde AKP’nin logosu olan ampul yer alırken, MHP’nin logosu Üç Hilal’in bulunmaması tepkiyle karşılandı. Afişlerde, Üç Hilal’in yer almaması, partililer tarafından, “İttifak içinde üvey evlat muamelesi görüyoruz. Üç Hilali çok gördüler” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

uc-hilal-2.jpg

“ERDOĞAN’IN MHP DEMEMESİ KONUŞULMUŞTU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il ve ilçe başkanı adaylarını açıklarken, MHP'nin adayları için "Cumhur İttifakı'nın adayları" dediği halde diğer adaylara "AKP adayımız" demesi, MHP tabanı tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu tepkiler sürerken, Balıkesir adaylarını açıklayan Cumhur İttifakı’nın tanıtımı için hazırlanan afişlerde, MHP adaylarının parti amblemi olan Üç Hilal’in yer almaması, ‘çatlak’ iddialarını zirveye taşıdı.

uc-hilal-1.jpg

“ÜÇ İLÇE BAŞKAN ADAYINDA DA ÜÇ HİLAL YOK”

AKP, ittifak kapsamında Ayvalık, Edremit ve Balya ilçelerini MHP’ye bıraktı. Ayvalık’ta Dr. Nazmi Başaran, Edremit’te Tuncay Kılıç ve Balya için de mevcut Belediye Başkanı Osman Kılıç aday gösterildi. AKP kanadının başkan adaylarının tanıtım görsellerinde AKP’nin logosu belirgin şekilde kullanılırken, MHP’li başkan adaylarının görsellerinde MHP’nin üç hilalli logosunun kullanılmadığı görülüyor.