Cumhur İttifakı'nı çatlatan oran

MHP'nin kampından sonra Ak Parti de "fırçalı tatil" yaptı. Bu defa alışıldık bir yerde toplanılmıştı: Kızılcahamam. Sonuncuya kadar, iktidarın bu tip müzakereleri hep neşeli geçmiştir.

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun şahsında CHP'yi eleştirisi doğaldı. Kendi partisine yönelttiği bombardımanın dozunu yükselttiğine tanık olmak ise gerçekçiydi.

Trenden inenler, trene binenler kullanılmadı ama hemen her cümlesini "altımızı oyanlarla mutlaka hesaplaşacağız"a bağlamayı unutmadı.

Erdoğan'ı ön sıralarda dinleyenlerin yüzlerine dikkat ettim. Tamamında moral bozukluğu gözlemledim.

İşler karıştı

Kızılcahamam'da Erdoğan'ın açıkladığı bir istatistik yeni bir sorun yaratacak. Devlet Bahçeli ne cevap verecek merak içindeyim. MHP Genel Başkanı'nın "Seçimde aldığımız oyların oranı yüzde 18,81'dir."açıklamasına Erdoğan'ın verdiği karşılık Cumhur İttifakı'nı 2023'e zor götürür:

"Birlikteliğimiz toplam yüzde 51,7 oranında oy aldı. Bunun yüzde 44,4'ü Ak Parti'ye aittir."

Demek ki, "Atatürk'ün doğum günü hesabı" karıştı. 51,7'den 44,4'ü çıkarırsanız MHP'ye kalan oran 7,3. Neyse Balgat'ın iki numarası Semih Yalçın buna bir çözüm getirecektir!

İSTANBUL'UN BESLEMELERİ

Metin Tufan, megakentle ilgili ilginç bir çalışma yolladı. Türkiye'nin toplam gelirinin üçte biri İstanbul'dan. Buna rağmen gelir dağılımı en bozuk il de burası. Toplam gelirin yüzde 31,2'sini sağlayan kentte yoksul ve zengin arasındaki uçurum her geçen gün daha derinleşiyor.

Üstünde durmak istediğim İBB'nin altı yedi bakanlığı geçen bütçesinden nemalanan vakıf ve cemaatler. Bunların tamamında Bilal Erdoğan'ın hâkimiyeti var. İstanbul Belediyesi bütçesinden katkı sağlananlar ve aldıkları meblağlar aynen şöyle:

* TÜRGEV: 51,5 milyon TL

* Ensar Vakfı: 23,8 milyon TL

* TÜGVA: 74,2 milyon TL

* Önder İmam Hatipliler Derneği: 13,3 milyon TL

* İlim Yayma Vakfı: 9,3 milyon TL

* Türkiye Maarif Vakfı: 26,5 milyon TL

* 15 Temmuz Derneği: 7,7 milyon TL

* Okçular Vakfı: 16,6 milyon TL

* Aziz Mahmud Hüdai Vakfı: 16,4 milyon TL

* Yeni Dünya Vakfı: 1,4 milyon TL

* Diğer vakıflar: 15,6 milyon TL

* Okullar: 98,6 milyon TL

Toplamayı da size bıraktık...

HEPİMİZ SUÇLUYUZ

Futboldan vaz geçelim demiyoruz. Ancak, bize yakışan spor dallarını ihmal etmekte üstümüze yok. Samimiyetle söylüyorum TRT olmasa güreşten bahseden bulamazsınız. Öteki ekranlara bakıyorum 9. kez Avrupa Şampiyonu olan bir fotoğrafla geçiştiriliyor. Kick Boks'u ve benzeşenlerini de öyle.

Orhan Ayhan'la programında Avni Yıldırım konuktu. Profesyonel boksun en önemli organizasyonu WBC'nin şampiyonluk maçı adaylığı verdiği bu Sivaslı Yiğido'dan ben dahil kimse söz etmiyor. Suşehri'nin Gülova köyünden çıkma bu demir yumruk müthiş dövüşçü. Farklı özellikleri de var.

Zeki ve esprili

Büyüğüne, küçüğüne saygı ve sevgili. Bunlar yetiştiği toprakların özelliği diyelim. Ya zekâsı ve espri gücü... Boks dünyasının Avni'ye taktığı Mr. Robot lakabı ringlerdeki hâli için. Tüm özellikleri bir insanda toplanmış ise "Dünya Şampiyonluğu" geliyor demektir. Orhan Ayhan üstat da bunun altını çiziyorsa Altın Kemer kapıya gelmiş demektir.

***

Altay'ı yaktılar gören yok

İzmir'in efsane ekibi Altay'ın başına geleni tesadüf sonucu izledim. Altınordu'ya 2-1 yenik ilan edildi.

Maçın hakemi Gürkan Ecevit'e sormak istiyorum; "Uzatmaların son saniyesinde Altay'ın attığı golü niye iptal etti?"

Altınordu kalecisi Erce, kendi arkadaşıyla çarpışıp topu elinden kaçırmadı mı? Altaylı futbolcu da bu topu filelere yolladı. Nizami olan bu gol niçin sayılmadı? Bu yıl sıkça tekrarladığımız bir slogan var "kokartı yakılacak hakem."

Ulusal medyaya baktım, tek satır ve tek görüntü yok. Merak ediyorum Ege yöresinde yer aldı mı? Bu kafalarla Altay da, yakında Vefa'nın yanına gönderilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Boş beklenti, salt umutsuzluktan daha iyidir. Edgar Allen Poe

Yazarın Diğer Yazıları